Seniora (76) pokousaly dvě tibetské dogy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Seniora (76) pokousaly dvě tibetské dogy

Tibetská doga je podle expertů pes velice oddaný svému pánovi a s velkou ostražitostí vůči cizím lidem.
Tibetská doga je podle expertů pes velice oddaný svému pánovi a s velkou ostražitostí vůči cizím lidem. (Ilustrační foto INT)

Chvíle plné hrůzy prožil v obci na Kroměřížsku senior (76). Zaútočily na něj dvě tibetské dogy. Policisté museli jednoho psa zastřelit.

Psy chovatelka v úterý odpoledne vyvenčila a pak z domu odešla. Jenže dobře nezajistila plechová vrata a zvířata utekla na ulici. Venku nejdříve jeden z nich skočil na poštovní doručovatelku. Vzápětí obě dogy zaútočily na seniora, který jí přispěchal na pomoc.

Drsný útok
„Povalily ho na zem a kousaly ho po celém těle. Sousedé se snažili psy od ležícího zraněného muže odlákat. Pošťačka pohotově volala policii ze služebního vozu,“ přiblížila mluvčí policie Lenka Javorková. Agresivní psi začali útočit i na policisty. „V tomto případě využili oprávnění a použili služební zbraň. Jednoho psa zastřelili, druhého střela zranila,“ dodala mluvčí.

Ublížení z nedbalosti
Muž skončil v nemocnici. „Utrpěl velké množství naštěstí lehčích ran na těle a na obličeji. Některé museli chirurgové šít. Pacient bude několik dnů hospitalizován,“ sdělil mluvčí nemocnice Egon Havrlant. Chovatelka je podezřelá z ublížení na zdraví z nedbalosti.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.