Jitka K. (54) po útoku bandoga: Ještě mi nedorostly vlasy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Jitka K. (54) po útoku bandoga: Ještě mi nedorostly vlasy

Pes bandog.
Pes bandog. (Foto Aha! – Helena Lacinová, archiv Jitky K., ara)

Zaútočil na ni bandog, pes neuznaného plemene. Utrpení Jitky K. (54) z Blažimy, které překousl ruku a způsobil jí tržné rány, trvá již devět týdnů a pět dnů. A nemá konce. Majitele psa, policistu Martina V., začala prověřovat Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS).

„Dnes jsem byla na výslechu a mluvit o tom moc nemohu, protože výpověď jde k soudu,“ řekla včera žena s tím, že po zdravotní stránce na tom není stále dobře. Před pár dny jí lékaři vyndali z ruky šrouby. „Strašně to bolí. Dalších šest týdnů budu nosit sádru s dlahou. Je velmi těžká. Tři dny jsem si kvůli tomu opět poležela v nemocnici,“ popsala.


Šel jí po krku

Pes plemene bandog patří policistovi z cizinecké policie Martinovi V. Bydlí v rodinném domku kousek od ní. V osudný den procházela kolem jejich domu, naštěstí ne jako obvykle s vnukem, a pes podlezl chatrné pletivo a napadl ji. Šel jí po krku, když mu před obličej strčila ruce, uslyšela křupnutí. Překousl jí ruku. Kousance měla na hlavě a dalších částech těla. Byla hospitalizována a na těle měla třicet jedna stehů. „Stále mi ještě nedorostly vlasy. Je mi to nepříjemné a nevím ani prognózu, jak dalece ruku budu moci používat. Čekají mě ještě rehabilitace,“ poznamenala žena s tím, že nedbalost chovatele psa paralyzovala chod celé rodiny.


Bez práce
„Nemohla jsem na dovolenou. Řádit s vnukem. Manžel mi musí pomáhat, vozit mě. Jednou rukou nejde nic,“ dodala s tím, že v září měla nastoupit jako učitelka do tamní školky.
„Případ prověřujeme jako těžké ublížení na zdraví v prvním odstavci,“ potvrdila Ivana Nguyenová, mluvčí Generální inspekce bezpečnostních sborů. Bližší informace neposkytla. Majitel-policista Martin V. pouze uvedl: „Nechci k tomu nic říkat.“ Hrozí mu až dva roky vězení.

Víte, že...
...bandog je plemeno psa, které se snažili vyšlechtit v 50. až 60. letech v USA a Velké Británii křížením mastifa a pitbulteriéra?

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.