Holčičí gang útočí na školáky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Holčičí gang útočí na školáky!

Napadená Adélka má nyní strach chodit sama po ulici.
Napadená Adélka má nyní strach chodit sama po ulici. (Foto Aha! – B.a Silná)

Strach o děti mají rodiče v Rumburku. Skupinka čtyř dívek ve věku od 12 do 15 let tam terorizuje své vrstevníky. Gymnazistka Adéla (15) po jejich útoku skončila v nemocnici.

Výtržnice zastavila až její maminka Blanka. „Ležela na zemi a jedna z těch holek do ní kopala. Druhá ohrožovala její kamarádku, která jí chtěla jít na pomoc. Nepomohlo, že jsem na ně křičela, ať přestanou. Musela jsem ji od dcery doslova odtrhnout,“ popsala Aha! matka.


Noc ve špitále
Případ oznámila na policii. „Řekli nám, že to postoupí také OSPOD (Orgán sociálně-právní ochrany dětí, pozn. red.). Nic dalšího ale zatím nevíme,“ dodala matka. Její dcera musela noc strávit v rumburské nemocnici, aby lékaři vyloučili vnitřní krvácení do břicha nebo otřes mozku.

Policie šetří
Mluvčí děčínské policie Pavla Kofrová se omezila pouze na informaci, že případ vyšetřují, ale vzhledem k věku aktérů jej nebudou komentovat.

Škola nic nezmůže
„Je to problém. Ony ale napadají děti z jiných škol a dělají to mimo areál školy. Pro nás je pak těžké to s nimi řešit,“ potvrdil učitel a školní metodik prevence Miloš Obbereiter ze Základní školy U Nemocnice. Problém učitel Obbereiter vidí i v tom, že se rodiče napadených dětí bojí případy nahlásit, aby je agresorky znovu nenapadly. Situaci už řešil i s policisty a obrátit se chce o pomoc na zastupitelstvo města. „Víme o tom. Zatím jsme se tím nezabývali, ale chceme, aby to projednala komise prevence kriminality,“ potvrdil starosta Rumburku Lumír Kůs (ANO).

Domluva nepomohla
Školačky podle místních útočí za bílého dne u náměstí. Právě tam napadly i gymnazistku Adélu. „Víme o tom, sledujeme je. Byla jsem už i u nich doma. Máma ale dceři uvěřila, že nic neudělala,“ potvrdila asistentka prevence kriminality Helena Gáborová (na snímku). Agresivní dívky jsou podle ní ze sociálně slabých rodin a vyrůstají prakticky na ulici. Místní tvrdí, že si jsou školačky dobře vědomé toho, že nejsou trestně odpovědné. „Když jsem jí řekla, že by měla být v pasťáku, tak mi řekla, že je jí to jedno,“ potvrdila Gáborová.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.