Výtržník (22) muži vyrazil zuby: Do seniora (67) kopal a plival na něj! K soudu ale nedorazil | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Výtržník (22) muži vyrazil zuby: Do seniora (67) kopal a plival na něj! K soudu ale nedorazil

Zbitý muž dorazil k soudu.
Zbitý muž dorazil k soudu. (Foto Aha! - Michal Charbulák)

Pohmožděniny po celém obličeji, vyražené zuby, rozbité brýle... Tak dopadl senior (67), kterého mladík (22) napadl v ostravské tramvaji. Bil ho pěstí a kopal ve voze a pak i na zastávce.

K surovému útoku došlo loni na podzim. „Seděl jsem v tramvaji a slyšel za sebou řvát nějakého chlapa. Seděl jsem u uličky a u okna bylo volné místo. Chlap začal mít kvůli tomu na mě řeči. Otočil jsem se a on mi hned dal pěstí. V tramvaji mi nepomohli,“ popsal senior u soudu.

Pronásledoval ho

Muž se snažil před útočníkem uniknout, ale mladík ho pronásledoval. „Na nejbližší zastávce jsem vystoupil, ale ten chlap vyrazil za mnou. Byl opilý nebo zfetovaný. Na zastávce do mě začal kopat a plivl na mě. Pak mi rozšlápl brýle za dva tisíce,“ řekl u soudu napadený muž. Až na zastávce ho lidé zastali. Rváče zpacifikovali až do příjezdu policie. „Děkuji těm, kteří pomohli. Nevím, jak by to jinak dopadlo,“ povzdechl si poškozený.

Útočník zmizel

S výtržníkem se napadený muž u soudu nepotkal. Přestože tam měl Michal B. čelit obžalobě z ublížení na zdraví a výtržnictví, hlavní líčení nezačalo, protože mladík nedorazil. Je neznámo kde a nebylo mu proto možné doručit obsílku. Soud byl odročen na začátek října.

Dva týdny léčby

„Chtěl jsem žádat i o úhradu za nemajetkovou újmu, ale musím ještě oběhat doktory, což jsem si nevěděl, že musím,“ tvrdil senior.

Může útok za mrtvici?

Pár týdnů po útoku prodělal poškozený mrtvici. Následky jsou na něm znát, chodí o holi. „Podle doktorů to nemá s napadením souvislost, já o tom ale dost pochybuji,“ řekl muž. Ten se po napadení 14 dní léčil s pohmožděninami a otoky po celém obličeji a musel si nechat ošetřit vyražené zuby.

Víte, že…

…za ublížení na zdraví bez přitěžujících okolností, těžkých zdravotních následků či smrti je sazba odnětí svobody od šesti měsíců po tři léta, za výtržnictví dva roky.

Přečtěte si
zadnice
23. 8. 2019 • 14:40

Takový "výtržník" měl hned počinu skončit v base a u soudu by jistě nechyběl!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.