Rodiče pozor: Děti se nejčastěji zraní v září | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Rodiče pozor: Děti se nejčastěji zraní v září

...
... (Shutterstock.com)

Uf! Prázdniny jsou za námi, ale pokud jste si oddechli, že naštěstí klaplo vše, jak mělo, pak pozor. Pojišťovny upozorňují, že nejvíce dětských úrazů se stane v září.

„Za velkou jejich část mohou pády z kola, in-line bruslí nebo skákání na trampolíně. Objevuje se také nový trend, a to zranění na elektricky poháněných koloběžkách a skateboardech,“ uvedl Ondřej Poul z Kooperativy. Že počet v září nahlášených dětských úrazů převyšuje i jinak vcelku rizikové prázdninové měsíce, potvrdil i mluvčí Allianz Václav Bálek.
Jaký je důvod? Začátek školy. Děti jsou ještě rozdováděné ze dvou měsíců volna, a když doma odhodí aktovku do kouta, chtějí dělat vše, co v červenci a srpnu. Nejčastějšími zraněními jsou řezné rány, podvrtnutý kotník, pohmoždění nohy či ruky a zlomeniny prstů. Ve škole jde o poranění při míčových hrách a výjimečné nejsou ani pády z podtrhnuté židle.



Táta s mámou taky tak chodí...
Přesně takovou výmluvu slýchají policisté hlídkující po ránu u škol, když děti chodí přes zebru na červenou. „Musíme stavět na dopravní výchově ve školách, ale hlavně na příkladu rodičů. Právě oni jsou pro děti tím hlavním měřítkem,“ řekl zástupce Platformy VIZE 0 Roman Budský.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.