Prezident Zeman na Země živitelka: Z vrtulníku přesedlal do golfového vozíku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Prezident Zeman na Země živitelka: Z vrtulníku přesedlal do golfového vozíku!

Neřešil hraboše ani sucho, zdravil čápy a mraky a navrch přidal varování před blbci. Prezident Miloš Zeman (74) tradičně navštívil agrosalon Země živitelka. Na něj přiletěl vrtulníkem a vozil se v golfovém vozíku.

Hlava státu je pravidelným návštěvníkem zemědělské akce roku na jihu Čech. „Já jsem tady inventář, protože jsem zhruba popatnácté na Zemi živitelce. Rád se setkávám s moudrými lidmi, s lidmi práce, těžké práce, práce s půdou, práce s hospodářskými zvířaty,“ nešetřil komplimenty.

Citoval Wericha

K palčivým tématům jako sucho či přemnožení hraboši se nevyjadřoval. Ale zdravil čápy, kteří hlodavce ve velkém likvidují, i déšť. Pár slov věnoval i kůrovci decimujícímu šumavské lesy. A navezl se do někdejšího ministra životního prostředí Martina Bursíka (60), který nechtěl proti žravému broukovi zakročit. „Dovolte mi závěrem, abych bez jakékoli souvislosti s Martinem Bursíkemcitoval Jana Wericha: Kde blb, tam nebezpečno,“ zakončil své vystoupení.

Šofér Toman

Na agrosalon se Zeman vypravil helikoptérou. Proč prezident nepoužil lidovější způsob přepravy, vysvětlil mluvčí Jiří Ovčáček: „Přeprava armádním vrtulníkem je efektivní a rychlá.“ Po 15hektarovém výstavišti pak hlava státu využila k přemístění golfový vozík. Ten stejně jako loni řídil ministr zemědělství Miroslav Toman (59, ČSSD).
Tentokrát ale Zeman nekorzoval od zastávky k zastávce, ani veřejně nekoštoval přichystané dobroty, jak tomu bylo dříve zvykem. Nedávno si ostatně povzdychl, že mu už nechutná maso a jí jen sladké.

Rýpající Klaus

Zemi živitelku si nenechal ujít ani exprezident Václav Klaus (78). Známý odpůrce globálního oteplování si rýpnul, že sucho nebylo ani jedním z předmětů sedmi úvodních projevů. A trochu se navezl i do ministra Tomana. „Když najednou začne trochu sucho, tak hned vydyndá několik miliard, což je něco, co se paní ministryni Maláčové ne snadno prosadí. Nemá tak zdatný hlas a ráznost. Myslím, že zemědělci jsou v bezvadné situaci, že mají ministra tohoto formátu a tohoto rozměru,“ pronesl.

Přes 115 tisíc lidí

Šestidenní festival neláká jenom politiky, ale také širokou veřejnost. Očekává se přes 115 tisíc návštěvníků, kteří si přijdou podívat na novinky v zemědělské technice, ale třeba i v šlechtění hospodářských zvířat.

Záhadná partnerka i tučňáčí kravata

Zemi živitelku každoročně navštíví řada politiků i významných byznysmenů. Letos nechyběl prezident Hospodářské komory Vladimír Dlouhý (66). Ač je léto a v Českých Budějovicích svítilo sluníčko, vzal si netradiční kravatu se zimním motivem. Na ní se střídají stromky a lyžující tučňáci. Pozornost přitáhl i šéf poslaneckého klubu komunistů Pavel Kováčik (64). Doprovodila ho totiž jeho žena Hana, kterou si vzal v dubnu. S pořád ještě čerstvým sňatkem dělal politik tajnosti, jediné co se o »paní Colombové« vědělo, že byla členkou ochranky ve Sněmovně.

Přečtěte si
janakveton
23. 8. 2019 • 13:21

Zase se vám ho podařilo pěkně vyfotit! Bravo! Do bulváru jako dělané!!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.