Smutný pohřeb rodiny, která zahynula na přejezdu: Před čtyřmi rakvemi truchlilo 400 lidí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Smutný pohřeb rodiny, která zahynula na přejezdu: Před čtyřmi rakvemi truchlilo 400 lidí!

Před Husitským sborem byl dojemný vzkaz.
Před Husitským sborem byl dojemný vzkaz.  (Foto Aha! – Alexandr Malachovský, HZS Královéhradeckého kraje )

Předminulý týden si Daniel (†) s Veronikou (†32) a jejich dcerkami (†5 a †8) ještě užívali prázdniny, život jim ale tragicky ukončil vlak, který je srazil v autě na přejezdu. S rodinou se včera loučily čtyři stovky lidí. 

„Odešla šťastná rodinka, maminka Veronika, tatínek Daniel a jejich dcerky. Rodiče jim šli příkladem, holky jim zase dělaly radost. Odešli spolu a spolu navždy zůstanou,“ zaznělo ve smuteční síni. Ta byla přeplněná příbuznými a přáteli. Než se někteří smuteční hosté dostali na balkony v prvním patře, vchod se na chvíli doslova ucpal.

Říkej mi táto

Smuteční obřad trval pouze půl hodiny. Pozůstalí během něj nechali zahrát několik skladeb, například Říkej mi táto od Jakuba Smolíka a Viktorky Genzerové. Nejen tato píseň hosty rozplakala, stačilo se podívat k oltáři, kde byly čtyři rakve obložené věnci. Dvě bílé uprostřed patřily děvčátkům, dvě hnědé po stranách jejich rodičům. 

Bez kondolence

Pozůstalí se ze ztráty stále nemohou vzpamatovat, nepřáli si proto projev soustrasti. Upozornili na to cedulkou s nápisem »Prosíme, abyste na přání rodičů zemřelých nekondolovali před smutečním obřadem, ani po něm«.

Co se stalo?

K neštěstí došlo předminulou neděli na železničním přejezdu v Černožicích na Královéhradecku. Osobní vlak tam auto, ve kterém cestoval Daniel s Veronikou a dcerkami, smetl a tlačil před sebou dalších 300 metrů. Všichni čtyři namístě zemřeli. Příčinu nehody kriminalisté šetří. Drážní inspekce ale potvrdila, že výstražná světla v tu chvíli fungovala.



Přečtěte si
janakveton
25. 7. 2019 • 08:40

Stát se může cokoli. Říká se "NIKDY NEŘÍKEJ NIKDY". Ale stejně si říkáme, že je nepochopitelné, proč vjel s tím autem na ten železniční přejezd, když signalizační zařízení fungovalo!!! Takový hazard!!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.