Pohřeb Heleny D. (†47): Růže a píseň od 3 osiřelých dětí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Pohřeb Heleny D. (†47): Růže a píseň od 3 osiřelých dětí!

Po církevním obřadu byla rakev s ostatky Heleny D. uložena do rodinného hrobu.
Po církevním obřadu byla rakev s ostatky Heleny D. uložena do rodinného hrobu. (Martin Přibyl CNC)

Zavražděné Heleně D. (†47) včera daly poslední sbohem její tři děti – dcery D. (22), N. (18) a syn P. (12), s dalšími příbuznými a přáteli v Rychnově nad Kněžnou. Ženě vypravili pohřeb týden poté, co ji zastřelil manžel a otec jejích potomků Miloslav D. (49).

Obřad se sice odehrál ve smuteční síni, ale byl církevní. Během rozloučení se promítaly fotografie ze života Heleny D. od jejího narození, přes dospívání až do dospělosti. Byla na nich se svými rodiči, dětmi i kamarády, jen snímky s mužem, který ji připravil o život, chyběly.



Nenávidí ho

„Toho teď nikdo nechce ani vidět. Všichni ho nenávidí za to, co udělal,“ řekl k tomu jeden ze smutečních hostů. Ti během obřadu poslouchali melodie hrané klavírem a violoncellem, písně od Ivety Bartošové, Qeenu či skladbu Pro mámu od skupiny Holki, jejíž text jako by říkal vše, co by Heleně D. chtěly sdělit její děti.

23 let spolu
Než kněz pronesl úryvky z bible, přečetl text od pozůstalých. Hovořil o ní jako o ženě milující hudbu, tanec, slunce a moře, ale hlavně svoji rodinu, kterou její choť Miloslav D. během 23 let trvajícího svazku stále více tyranizoval.
„Nesčetněkrát mu odpustila, než řekla dost a to ji stálo život. Když s ním chtěla řešit rozvod, zákeřně zezadu ji střelil do hlavy,“ zaznělo u rakve. Při těchto slovech ustavičný pláč dětí zavražděné ještě víc zesílil. Po téměř hodinovém obřadu se pak jeho účastníci vydali v průvodu za rakví k jejímu uložení do hrobu na rychnovském hřbitově.


Na soud čeká ve vazbě
K vraždě Heleny D. došlo minulý čtvrtek večer v restauraci na náměstí v Rychnově nad Kněžnou. S Miloslavem D., který dříve pracoval jako novinář, chtěla řešit rozvod. Podle dětí totiž ženu i je psychicky trýznil. Muž se ale s rozchodem nedokázal smířit a ženu s legálně drženou zbraní střelil do hlavy. Zemřela po převozu do nemocnice. Muž je ve vazební věznici v Hradci Králové a hrozí mu až 18letý trest.


Pro mámu
Úryvek písně od skupiny Holky, která také zazněla na rozloučení:
Svý mámě chci říct díky za všechno,
vždyť víš, co teď na srdci mám.
A promiň mi mé hříchy,
nebylo jich málo, co si vzpomínám.
A proto chci ti teď říct díky za tvou lásku,
já ráda tě mám.
Vzpomínáš, jak jsme se smály a nebo na ten den
kdys mě slyšela moje první slůvko říct.
Vzpomínám, jak jsme si hrály
a na ten první déšť,
co jsem viděla po našich oknech týct.
Jak jsme venku spolu stály
a já se toužila s tebou k oblakům vznýst.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.