Krvavý večer v restauraci v Rychnově nad Kněžnou: Manžel střelil ženu do hlavy… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Krvavý večer v restauraci v Rychnově nad Kněžnou: Manžel střelil ženu do hlavy…

Střelba v Rychnově nad Kněžnou
Střelba v Rychnově nad Kněžnou (Aktu.cz)

Rodinná tragédie se odehrála ve čtvrtek večer v restauraci v Rychnově nad Kněžnou. Byla tady do hlavy střelena žena (†47). Svým manželem (49), který je podle Deníku místním novinářem. Policie muže zadržela. Žena svým zraněním včera v nemocnici podlehla. 

Oznámení o střelbě přijala policie po dvacáté hodině. „Na místo vyjel kompletní tým kriminalistů,“ uvedla ve čtvrtek před půlnocí policejní mluvčí Ivana Ježková. „Z dosavadního vyšetřování vyplývá, že muž z Rychnovska zaútočil svojí legálně drženou krátkou střelnou zbraní na svoji manželku. Ta následkům střelného poranění po převozu do nemocnice podlehla,“ dodala mluvčí včera.

Chtěla rozchod

Svědci a lidé obeznámení s případem potvrdili, že střelcem je místní novinář. Co ale otřesnou událost způsobilo? Podle dostupných informací se manželský pár pohádal poté, co žena manželovi oznámila, že se chce nechat rozvést Pár má mít údajně tři děti, dvě dospělé a jedno třináctileté. „Stál jsem proti tobě, když jsi řekl: Zabil jsem svou ženu, zavolejte policii. To si budu pamatovat napořád,“ napsal facebookový profil novináře střelce kuchař restaurace, kde se tragédie odehrála. „Tři děti teď nebudou mít ani jednoho rodiče! A nás všechny si ohrozil?“ dodal.

Nekladl odpor

„Ke střelbě došlo v zadní odlehlé části baru, kde dvojice byla sama. V ostatních prostorách se v tu dobu nacházelo dalších 13 lidí, které okamžitě restauraci opustily. Policii na místo okamžitě zavolal personál baru. V době příjezdu první hlídky byl útočník na místě a při zadržení nekladl žádný odpor,“ doplnila mluvčí. Policie včera muže zřejmě obvinila ze zvlášť závažného zločinu vraždy a zároveň kriminalisté předají státnímu zástupci podnět na jeho vzetí do vazby.

Podobný scénář

Rodinná rozepře byla ve středu důvodem střelby také v Kostelci nad Labem. Ve středu večer tam muž (56) postřelil ženu (82) z legálně držené zbraně. Muž je v policejní cele, policie jej podezírá z pokusu o vraždu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.