Přežil střelbu na škole, překonal závislost, a teď... SEBEVRAŽDA | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Přežil střelbu na škole, překonal závislost, a teď... SEBEVRAŽDA

Ilustrační foto
Ilustrační foto (David Zima)

Jako zázrakem přežil masakr na střední škole Columbine v roce 1999. Přesto Austin Eubanks (†37) nemohl hovořit o štěstí. Dlouhá léta bojoval se závislostí na lécích tlumících bolest. Traumatu se ale asi nikdy úplně nezbavil – teď byl nalezen mrtvý ve svém domě.

Policie nenašla důkazy, že by v Austinově smrti sehrál roli i někdo další. Pitva byla provedena v pondělí, výsledky se ještě nevědí. Sama rodina vydala prohlášení, ve kterém tvrdí, že „prohrál bitvu s nemocí, se kterou bojoval statečně, aby pomohl čelit jí i ostatním“.

Austin byl při útoku postřelen do ruky a kolene. Lékaři mu tehdy předepsali silné léky proti bolesti, na nichž se stal do tří měsíců závislý. „Naučil jsem se, že když si vezmu léky, okamžitě přestanu cokoliv cítit. Že pak zmizí i emocionální bolest,“ přiznal.

Celých 12 let trvalo, než se této závislosti zbavil. Pak si dal za cíl šířit osvětu mezi ostatní lidi. Stal se uznávaným mezinárodním řečníkem a odborníkem na léčbu závislosti, zabýval se i tématem traumatu po tragických událostech. Jak se zdá, sám se s ním však nikdy úplně nevyrovnal. Nebo je možné, že Austin přece jen zemřel přirozenou smrtí?

Víte, že...

...při masakru dva studenti zastřelili 12 žáků, jednoho učitele a dalších 24 lidí zranili? Po přestřelce s policií si oba vzali život.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.