Prostříleli se na svobodu! Ne nadlouho ... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Prostříleli se na svobodu! Ne nadlouho ...

Bart Helmus  Sirinapha Wisetritová  Noi Ton Nintet
Bart Helmus Sirinapha Wisetritová Noi Ton Nintet (Foto Royal Thai Police, youtube.com)

Turistický ráj Thajsko v posledních dnech není zrovna oázou klidu. Po teroristickém útoku, který stál životy 15 lidí, uprchli od soudu tři obzvlášť nebezpeční kriminálníci – i s okovy na nohou!

V pondělí z káznice ve známém městě Pattaya na jihu země převáželi k soudu Američana Barta Allena Helmuse (39), Thajku Sirinaphu Wisetritovou (31) a jejího krajana Noi Tona Ninteta (41). V soudní budově vězni zničehonic tasili zbraně a začala dramatická přestřelka, při které jeden z policistů, kapitán Thanameth Potiphan utrpěl střelné i bodná zranění a zůstal ležet v kritickém stavu. Následně všichni – mužové i s okovy na nohou – obrali další strážce o klíče od mříží a vyběhli ven na ulici, kde na ně už čekal komplic v nastartovaném pick-upu značky Isuzu.

 Pokus o sebevraždu?

„Zkoumáme kamerové záznamy a vyšetřujeme, jak se mohli dostat ke zbraním,“ uvedla policie.  Po utečencích se intenzívně pátralo a veřejnost byla varována, že jsou extrémně nebezpeční. Nakonec se je podařilo zadržet za poněkud nejasných okolností ve středu asi 35 km od hranic s Kambodžou. Američan při zatýkání střelil nejprve svou thajskou manželku a následně i sebe do pravého spánku. Zatímco ona je zraněná lehce, Helmusův stav byl velice vážný. Třetí vězeň byl pak dopaden v nedalekém poli v cukrovou třtinou.

Američanovi s Thajkou šlo o vše. Za pašování kila metamfetaminu (=pervitinu) jim hrozil trest smrti. Noi zase čelí obvinění z přechovávání, když u něj našli 229 800 tablet metamfetaminu a 100 tablet extáze. 



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.