V base prodělal klinickou smrt: Chci svobodu, trest jsem dokončil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

V base prodělal klinickou smrt: Chci svobodu, trest jsem dokončil!

Schreiber sedí za vraždu.
Schreiber sedí za vraždu. (Foto Twitter, Profimedia.cz)

Originální, ale nepřesvědčivé. Tak označil americký soud žádost na doživotí odsouzeného Benjamina Schreibera (66). Ten poté, co ve vězení prodělal klinickou smrt, chce na svobodu s tím, že svůj doživotní trest vlastně už dokončil.

Schreiber byl v roce 1996 v americké Iowě odsouzen za ubití muže k doživotnímu vězení bez možnosti propuštění. U vězně se ale v roce 2015 vyskytla sepse v reakci na komplikace v souvislosti s ledvinovými kameny. Lékaři ho v nemocnici museli oživovat, muž se ale plně zotavil a vrátil se za mříže.

Musí opravdu umřít
V žádosti o propuštění nyní argumentoval tím, že trest dokončil, když se mu před čtyřmi lety krátce zastavilo srdce. Navíc byl oživován proti své vůli. „Jelikož jsem byl chvíli mrtev, svůj trest jsem technicky dokončil,“ napsal vrah. Soudkyni Amandu Potterfieldovou ale nepřesvědčil. Podle ní Schreiber evidentně není mrtev, když právní dokumenty podepsal. Jeho žádost prošla několika instancemi, až nakonec minulý týden odvolací soud uvedl, že Schreiberův trest bude dokončen, až bude formálně prohlášen za mrtvého.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.