Trio vykradlo garáž, střílelo po majiteli! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Trio vykradlo garáž, střílelo po majiteli!

Na dálnicích auta pouštěli jen jedním pruhem.
Na dálnicích auta pouštěli jen jedním pruhem. (Foto Aktu.cz)

Z obyčejných zlodějíčků se stali lupiči, kteří pálili na majitele vykradené hájovny na Třebíčsku zbraněmi. Tři muže prchající ve Fordu Focus zadržela policie po několikahodinových manévrech, při pátrání obsadili ve čtvrtek večer silnice a dálnice nejen na Vysočině, ale i na Brněnsku.

Zloději vykradli kolem půl třetí odpoledne garáž hájenky, stačilo jim utrhnout petlici s visacím zámkem. Odcizili kompresor a různé nářadí, podle informací Aha! měli vzít i zbraně. To však policie nepotvrdila. Při zlodějině je přistihl majitel, muži naskákali do auta a snažili se ujet. Hajný ale vyrazil za nimi a pronásledoval je. Pachatelé se nechtěli vzdát. „Do jízdní dráhy vozidla, které je pronásledovalo, vhazovali různé předměty zřejmě pocházející z krádeže,“ řekla policejní mluvčí Dana Čírtková. Když jim věci došly, začali pálit. Nakonec se jim podařilo zmizet. To už po nich šly policejní hlídky. Po několika hodinách našli jejich odstavené auto. „Členové zásahové jednotky z Brna zadrželi dva muže v domě na Žďársku. Následně byl zadržen i jejich komplic. Případem se nyní zabývají kriminalisté z Třebíče,“ dodala Čírtková.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.