S mrtvolou žil pět týdnů | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

S mrtvolou žil pět týdnů

Vladimír Sárközi
Vladimír Sárközi (Foto Aha! – Pavel Ryšlink)

Několika ranami pěstí poslal spolubydlícího do říše snů. Když se muž už neprobral, odtáhl jeho mrtvolu do vedlejšího pokoje a pět týdnů s ní v bytě žil. Soud za to Vladimíru Sárközimu (53) vyměřil 2,5 roku kriminálu.

Sárközi, který byl v minulosti odsouzen za vraždu svého otce na Kladensku, s jehož mrtvolou žil půl roku a pobíral jeho důchod, se po propuštění z vězení na podmínku odstěhoval na Ostravsko. Tam se v azylovém domě seznámil s mužem, který ho vzal k sobě na byt. Soužití bylo naplněno hektolitry alkoholu a nesčetnými hádkami. Osudného prosincového dne roku 2018 po tvrdých slovech padla i nějaká facka, až nakonec Sárközi zasypal domácího sprškou tvrdých ran pěstmi. „Když jsem na něj sáhl ráno a on byl studený, bylo jasné, že zemřel. Mohl bych litovat, ale známému by to už nijak nepomohlo,“ konstatoval u soudu Sárközi.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.