Rozvozce pizzy tloukli páčidlem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Rozvozce pizzy tloukli páčidlem!

Poslíčka s pizzou udeřil tímto páčidlem.
Poslíčka s pizzou udeřil tímto páčidlem. (Foto Aha! – Karel Janeček, PČR, ara)

 Manželé se rozhodli vydělávat pomocí páčidla... Na odlehlé místo si objednali pizzu a druhý den kurýra, aby mohli odeslat zásilku. Recidivista (31) a jeho žena (29) oba muže brutálně napadli, k útoku použili právě i kovovou tyč! A na další den plánovali třetí loupež.

Takový případ novojičínští kriminalisté nepamatují! Zadrželi manželský pár z Ostravy, který 10. července večer napadl a oloupil poslíčka s jídlem na Opavsku. „Pizzu si objednali telefonicky, a když muž přijel, ihned na něj zaútočili páčidlem a způsobili mu viditelná zranění v obličeji,“ popsal útok šéf tamních kriminalistů Pavel Bittner.



Nedal kůži lacino

Útočník ho tloukl páčidlem, jeho choť mu zatím vybírala šrajtofli. „Oloupili jej o několik tisíc, vzali i stravenky, jimiž lidé za jídlo platili,“ doplnil Bittner.  Řidič s pizzou nedal však svou kůži lacino. Lupiči v potyčce pěstmi rozbil obličej do krve, než se mu podařilo z místa činu ujet.

Zadrženi v autě

Rozjela se pátrací akce, která už za necelé tři hodiny slavila úspěch! „Hlídka stavěla osádku vozu, muže a ženu odpovídající popisu. Byli okamžitě zadrženi,“ řekl Bittner. Následná prověrka ukázala, že stejný pár loupil už den předtím jinde.

Útok na kurýra

V úterý 9. července si manželé, ostravští Bonnie a Clyde, vyšlápli na kurýra v Opavě. I od něj nejdřív objednali zboží a nechali si jej zavézt ven z města a tam jej napadli. „Tentokrát si žádný lup neodnesli. Muž křičel o pomoc, oni se zalekli a ujeli. Manželé doznali, že plánovali i třetí loupež. Opět na kurýra na Novojičínsku, a to ve čtvrtek 11. července,“ dodal kriminalista.


Víte, že...
...za loupež hrozí oběma manželům až desetiletý kriminál? Oba čekají na soud za mřížemi ostravské vazební věznice.


Stuteční Bonnie a Clyde
Byli známí američtí bankovní lupiči. Zprvu ale dávali přednost přepadání obchodů nebo čerpacích stanic. Zabili nejméně devět policistů a mají na svědomí i několik vražd civilistů. Dostiženi a zabiti byli v Louisianě 23. května 1934.

Šéf novojičínských kriminalistů Pavel Bittner:

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.