Itala (41) prozradil jeho vlastní román: To je vražda, napsal... A pak našli tělo mladé prostitutky... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Itala (41) prozradil jeho vlastní román: To je vražda, napsal... A pak našli tělo mladé prostitutky...

Vraždící pisálek Daniele. Zavražděná Anthonia (†18)
Vraždící pisálek Daniele. Zavražděná Anthonia (†18) (Foto Twitter, Profimedia.cz)

Pozvat si na návštěvu spisovatelku Jessiku Fletcherovou, bylo o život. Ať přijela kamkoliv, pokaždé tam někdo zemřel. O nejrůznějších mordech se v podstatě točil celý seriál To je vražda, napsala. A inspiroval se jím zřejmě i Ital Daniele Ughetto Piampaschet (41), který byl odsouzen za vraždu, kterou popsal v knize.

Smyšlené příběhy amatérské detektivky Fletcherové byly několikrát reprízovány v Česku. Hlavní hrdinku v nich ztvárnila britsko-americká herečka Angela Lansburyová (93). To v Itálii nezůstalo k vraždění jen »na papíře«, aspirující spisovatel se o něj postaral i v reálu. Piampaschetovou obětí se stala teprve 18letá nigerijská prostitutka Anthonia Egbuna, jejíž mrtvolu našli ležet v řece Pád v Turíně už v únoru 2012.

Sen o Pretty Woman

S Italem se znala poměrně dlouho. Poblázněný Piampaschet doufal, že jejich láska skončí podobně jako v romantickém filmu Pretty Woman (1990), kdy prostitutka Vivian sekne se šlapáním a s milencem EdwardemLewisem začne spořádaný život. Jenže k tomu se mladá Nigerijka neměla a své tělo prodávala dál.

Zhrzený spisovatel se o tom rozepsal v románu Růže a lev, v němž se hlavní protagonista (podobně jako on sám) zamiluje do prostitutky, stane se z nich pár, ale nakonec ji zabije – ubodá ji. Což přesně tak provedl on nebohé Anthonii...

Důkaz v rukopisu

Po nalezení tohoto rukopisu měli kriminalisté v případu jasno. Piampaschet byl zatčen a posléze souzen na svobodě. Začátkem července mu nejvyšší soud napařil trest ve výši 25 let za mřížemi, jenžeon před ním zbaběle pláchnul.

Policistům se ho teď znovu podařilo dopadnout. Vystopovali ho v bytě, který pronajímala jeho rodina, a otec mu tam nosil jídlo.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.