Mámu umlčela sekerou a škrcením navždy: S mrtvolou týden žila | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 10. května 2024

Svátek slaví Blažena, zítra Svatava

Mámu umlčela sekerou a škrcením navždy: S mrtvolou týden žila

Obviněná žena čeká na verdikt o vazbě.
Obviněná žena čeká na verdikt o vazbě. (Jitka Pecharová)

Otřesný případ vraždy se odehrál v rodinném domě v Třebovicích na Orlickoústecku. Svoji mámu (†68) tam 13 údery sekerou a škrcením sprovodila ze světa dcera (26). S mrtvolou pak týden žila!

Žena matku umlčela, protože se neustále hádaly. Nechtěla dál poslouchat třeba vyčítání, že nepracuje. Šla do dřevníku pro sekyru, kterou jí zezadu zasadila 11 ran do hlavy a dvě rány do rukou ve chvíli, kdy se útoku bránila. Když matka dopadla na zem, ještě dýchala. „Proto šla znovu do dřevníku, kde odřízla z klubka provaz, který jí omotala kolem krku a škrtila ji,“ uvedl vyšetřovatel František Vychytil. Šlo o razantní útok, který nemohla přežít.
Po útocích se vyšla dcera před dům uklidnit. Poté hodila na mrtvé tělo matky lůžkoviny, aby se na ni nemusela dívat, uklidila, umyla se, vyprala si oblečení a v domě s tělem žila. Až šestý den po mordu z něj utekla, protože se bála plánované návštěvy. Odešla i s máminou platební kartou, aby měla na nákupy a hotely, ve kterých se ukrývala.

Zadržena za 30 hodin

Po nálezu těla příbuzným policie dceru vypátrala už 30 hodin po zahájení vyšetřování díky upozornění člověka, který ji viděl v blízkosti bydliště a věděl, že je hledaná. K činu se přiznala a říkala, že chtěla spáchat sebevraždu. Soud ji včera poslal do vazební věznice. Hrozí jí až 20 let vězení, ale možné je i zpřísnění obvinění, takže vyloučeno není ani to, že si nakonec vyslechne výjimečný trest.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.