Lítost? Nevědí, co to je: Známé zabili 20 ranami nožem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Lítost? Nevědí, co to je: Známé zabili 20 ranami nožem

 Ján M. a Michaela K.
Ján M. a Michaela K.  (Foto Aha! – Vlaďka Hradská)

Měli ji rádi jako vlastní dceru, zabila je... Žádnou lítost nad hrůzným činem nepociťují podle znalců vrazi manželů (†54, †59) z Písecka. Obžaloba viní z jejich brutálního ubodání rodinnou známou Michaelu K. (29) a jejího kumpána Jána M. (34). Oba násilníci mají podle znalců poruchu osobnosti.

Slovenská dvojice se zpovídá z jedné z nejhrůznějších loupežných vražd loňského roku. Manželům zasadili přes dvě desítky bodnořezných ran, pak jim ukradli trezor a odjeli na Slovensko. 

„Má snahu opatřit si, co jí chybí bez ohledu na prostředky i způsob. Má agresivní vlastnosti,“ řekl psycholog a soudní znalec Václav Šnorek na adresu mladé ženy. Ta se s oběťmi dobře znala. Zavraždění manželé ji měli jako vlastní dceru, dokonce u nich rok bydlela a pracovala pro ně. Za jejich lásku se jim odvděčila vraždou. Když je jela se svým komplicem navštívit, pohádali se. Pak manžele společně ubodali a okradli je. „Zná kriminální prostředí. Vypovídá účelově, v zátěžových situacích reaguje impulzivně, resocializace je obtížná,“ popsal Šnorek útočníka. Obžalovaným hrozí za dvojnásobnou loupežnou vraždu doživotní trest.

Pomohla náhoda

Letos 7. ledna našel syn své rodiče v mobilním domě v osadě Pazderny na Písecku v tratolišti krve. Měli na těle přes dvě desítky ran nožem. Policie místo prohledávala několik dní. Jasno do případu vnesla náhoda. Jeden z projíždějících řidičů natočil na kameru auto z půjčovny, které u domu parkovalo. Pak vyšetřování nabralo spád. O deset dní později už byla zadržena podezřelá dvojice Slováků v Rumunsku jen pár kilometrů od hranic s Moldávií. Žena odmítla vypovídat. Muž zabití přiznal, prý šlo o sebeobranu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.