Lidé v Dražůvkách se loučili se zavražděným Rudolfem Š. (†57) | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Lidé v Dražůvkách se loučili se zavražděným Rudolfem Š. (†57)

V průvodu vynesli rakev k místnímu hrobu.
V průvodu vynesli rakev k místnímu hrobu. (Foto Aha! – Hynek Zdeněk, ara)

Nářek, smutek a slzy. Se zavražděným místostarostou Dražůvek na Hodonínsku Rudolfem Š. (†57) se včera do místní kaple přišla rozloučit snad celá vesnice. Z útoku na souseda jsou stále v šoku.

„V úřední záležitosti šel v doprovodu policistů k jednomu z místních občanů. Ten ho bez varování střelil přímo do srdce,“ řekl při smutečním rozloučení farář Maximilián Vladimír Filo a vzápětí dodal: „Nejsme tady proto, abychom určovali viníky, ale abychom se rozloučili s dobrým člověkem. Pro obec pracoval vysoce nad rámec svých povinností.“

Měl šest dětí
»Za Tvoje starosti, tatínku, péči a píli, které jsme za život splatit Ti nestačili,« začínalo smuteční oznámení veršem, který vybrala manželka s šesti dětmi. O neuvěřitelné starostlivosti mluvili všichni z Dražůvek. „Vozil našim dětem do školky obědy, i když měl volno. Tak obětavého člověka aby člověk pohledal,“ řekla jedna z mladých žen. Slova chvály měli i další. „Když třeba napadl sníh, vyrazil klidně i v noci ho uklízet. Byl to velmi obětavý člověk. Z jeho smrti jsme zdrceni,“ přiznala jménem mnoha obyvatel obce Jiřina Kovářová.

Jeden Výstřel
Místostarosta Rudolf Š. šel v pátek 24. května v doprovodu policistů k Ondřeji K. (†37), aby ho upozornili, že nemůže odebírat vodu ze studny souseda. Nečekaný výstřel přišel přes okno. Muži zákona odtáhli zraněného, pomoci už mu nikdo nedokázal. Ondřej K. poté spáchal sebevraždu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.