Dita P. (†35) v SMS napsala: Je konec! Marcel F. ji pak ubodal v obchodě | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Dita P. (†35) v SMS napsala: Je konec! Marcel F. ji pak ubodal v obchodě

Marcel F. (40) včera u soudu.
Marcel F. (40) včera u soudu. (Foto Aha! – Zdeněk Matyáš, Jiří Nováček)

Seznámili se loni na tenisových kurtech v Moravských Budějovicích, přeskočila jiskra. Jenže očekávání Marcela F. (40), že našel v Ditě P. (35) ideální životní partnerku, kvůli které ukončil sedmiletý vztah, se nenaplnilo. Po půl roce zhrzený muž svou »vyvolenou« ubodal v obchodě.

„Chtěl jsem jen, aby mi vysvětlila, proč mi dala naději a pak poslala esemesku, že je konec. Ze všech žen, co jsem v životě poznal, jsem ji miloval nejvíc,“ tvrdil včera u soudu v Brně.

Přebral ji spoluhráč

Později zjistil, že za náhlým ochladnutím mladé ženy je vztah s jeho spoluhráčem. Dostalo ho to na dno a skončil u psychiatričky. „Říkala mi, ať od ní dám ruce pryč. Ale já chtěl vědět, proč to Dita udělala,“ řekl Marcel F. Na doporučení lékařky nedbal, začal svou »vyvolenou« sledovat, posílal jí i e-maily plné nadávek.

Minutové běsnění

Loni 27. října neopětovanou lásku ukončila tragédie. Marcel F. přišel do obchodu, kde Dita P. pracovala, s nožem v batohu. Když odešel poslední zákazník, nečekaně na ni zaútočil. „Jde o 57 vteřin trvající hrůzu,“ podotkl soudce Petr Jirsa k vraždě zachycené kamerou v prodejně.

Zhrzenému milenci hrozí až 20 let vězení, případně výjimečný trest.

23 ran nožem

Dita P. neměla šanci. Během necelé minuty zasadil Marcel F. exmilence 23 ran. Bodal do zad i do hrudníku, probodl jí plíce. Žena se marně bránila, o čemž svědčily řezná poranění na rukou. Stačila se ještě vypotácet před prodejnu na chodník, kde zemřela.

Víte, že…

...zavražděná žila s rodiči a dvěma bratry v malé vesnici u Moravských Budějovic? Jejich zmocněnec požaduje po útočníkovi 3,6 milionu odškodného.

Psycholožka o rozchod esemeskou

Milenec ubodal Ditu P. poté, co se s ním rozešla prostřednictvím SMS zprávy. Minulý pátek zastřelil rovněž zhrzený Švýcar Ante S. (+60) milenku Leonoru F. (+34), ta mu také v esemesce napsala, že se s ním rozchází a „v sobotu si přijde pro věci“. Kromě ní ale zabil i Češku Danu T. (+38) žijící v Curychu, která u sebe nechala kamarádku Leonoru F. po odchodu od milence bydlet. Obě v bytě přepadl. Co na rozchody pře SMS říkají oborníci? „Lidé si nechtějí komplikovat život tím, že budou čelit emocím toho, se kterým se rozcházejí a chtějí se jim vyhnout,“ myslí si moderním způsobu rozcházení psycholožka Radana Rovena Štěpánková. V případě agresivního partnera se prý mohou tímto způsobem snažit i ochránit. Život však ukazuje, že marně. Pokud se chová expartner agresivně, posílá výhrůžky, doporučuje Štěpánková obrátit se ihned na policii.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.