Přítelkyni uřízl hlavu: Odsedí si 18 let | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Přítelkyni uřízl hlavu: Odsedí si 18 let

Pavel Mikulič se šesti třídami základní školy neunesl rozchod s přítelkyní.
Pavel Mikulič se šesti třídami základní školy neunesl rozchod s přítelkyní. (Foto Aha! – Pavel Ryšlink)

Zavraždil přítelkyni (†24), nožem jí téměř oddělil hlavu od těla. Pak usnul, zdálo se mu o tetování a ráno se probudil s rukama od krve. Zpanikařil, že se stalo něco milovanému morčeti. Rozhodl se proto zabít, skočil pod vlak... Přežil. Soud včera Pavla Mikuliče (39) z Přerovska poslal na 18 let za mříže.

Muž chabého intelektu, který absolvoval pouze šest tříd základní školy, zavraždil přítelkyni loni v březnu v Suchdole. Jen pár okamžiků poté, co mu oznámila, že se s ním rozchází. Skutek sice nepopřel, ale stále trval na tom, že si nic nepamatuje.
Přestože nebyl pod vlivem alkoholu ani drog, po činu usnul a když se vzbudil s rukama od krve, nelitoval svou milou, ale právě morče... Skočil ze zoufalství pod vlak. Sebevražda se mu však nevydařila, dopadl doprostřed kolejí a souprava projela nad ním, aniž by ho vážněji zranila.


Už krajský soud mu vyměřil osmnáctiletý trest. Olomoucký vrchní soud rozsudek pravomocně potvrdil. „Bez důvodných pochybností bylo prokázáno, že skutek spáchal obžalovaný. Trest je přiměřený,“ sdělil mluvčí vrchního soudu Stanislav Cik.


Druhý pokus o sebevraždu
Skok pod vlak nebyl prvním Mikuličovým pokusem se zabít. V minulosti skočil z TV vysílače, ale zamotal se do drátů a nic se mu nestalo.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.