Sekerou vraždil, nad těly onanoval! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Sekerou vraždil, nad těly onanoval!

Fotografie
Fotografie (internal)

Ne nadarmo si vysloužil přezdívku »horehronský rozparovač«. Sekerou zabil svou těhotnou manželku Márii (†31) a následně i dvě dcerky (†4 a †6). Nenarozeného syna pak rozřezal. Nad mrtvými těly se ještě ukájel. Slováka Štefana Svitka (†29) oběsili 8. června 1989. Byl to vůbec poslední vykonaný trest smrti v Československu. 

Násilné chování Svitek odkoukal od svého otce, který rodinu často týral a jeho nutíval klečet na struhadle či na ostrém polenu. Už od puberty páchal mladý Svitek různorodou trestnou činnost násilného charakteru, a to především vůči ženám a zvířatům. Jeho agresivitu umocňoval alkohol. Opilý také spáchal svůj nejhrůznější skutek. Stalo se to 30. října 1987 ve slovenském městě Brezno v oblasti Horehroní asi 200 km od českých hranic. Už od rána popíjel a domů se vrátil v 11 večer. Jeho manželka se s dcerami, z nichž jednu měla z předchozího vztahu, zamkla v ložnici a odmítala mu otevřít. To ho rozzuřilo a dveře rozštípal sekerou.

Sekera, nůž i žiletka
Když vtrhl do pokoje, s manželkou se pohádal a pak jí sekerou zasadil 16 ran do hlavy, následně usmrtil i dvě malé dcerky, které se probudily. Pohled na krev ho vzrušil. Kuchyňským nožem těla rozřezal, z těla manželky vyňal šest měsíců starý plod, který zohavil žiletkou. Nad mrtvolami nakonec několikrát masturboval. Z běsnění ho vyrušil až štěkot sousedova psa. V tu chvíli si Svitek uvědomil, že svítá a musí utéct. Chladnokrevného vraha, který se několikrát pokusil o sebevraždu i kastraci, po dvou dnech zadržela policie. U výslechu pak vraždu popsal jako svůj nejsilnější sexuální zážitek, kterého v životě dosáhl. Lítost nad svým skutkem nepociťoval. Mnozí se shodli, že šibenice pro něj byla málo. Popravili ho 8. června 1989 v Bratislavě.

PSYCHOPAT S ÚCHYLKAMI
Svitek byl podle znalců psychopatická osobnost s úchylkami sadomasochismu, nekrofilie (erotická náklonnost k mrtvolám) a zoofilie (erotická náklonnost ke zvířatům). Přiznal, že pomocí rozbité žárovky kastroval býky a do odřezaných genitálií onanoval. Vyhledával také sexuální styk s koňmi, krávami a ovcemi. Vzrušovalo ho i bodání do svých bradavek a varlat.

POSLEDNÍ POPRAVENÝ ČECH
Vladimír Lulek (†35) se jako bestiální vrah projevil dva dny před Vánocemi, když po návratu domů zabil svou ženu Jaroslavu (†41). Druhým nožem pak ubodal její tři děti (†7 až †10) a společnou dceru (†1). Na chodbě také zaútočil na sousedku, která jako jediná přežila. V pankrácké věznici byl oběšen 2. února 1989.

POSLEDNÍ ODSOUZENÝ K SMRTI
Zdeněk Vocásek (58) byl prvním člověkem, kterému byl trest smrti změněn na doživotí. Vrah s IQ 77 na Nový rok 1987 ubil kladivem a ubodal šroubovákem nevidomého invalidního důchodce. O čtvrt roku později zabil 12 bodnými ranami muže, který ho pozval k sobě na ubytovnu. Vocásek si nyní stále trest odpykává.

POSLEDNÍ POPRAVENÁ ŽENA
Se zapůjčeným náklaďákem úmyslně vjela na tramvajovou zastávku, kde usmrtila osm lidí. Olga Hepnarová (†23) se tak chtěla pomstít společnosti. Věřila totiž, že se jí všichni lidé snaží ublížit. Trest smrti byl na ní vykonán 12. března 1975, a Hepnarová se tak stala poslední popravenou ženou v Československu.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.