Hvězdné války z lega slaví 20 let: Kosmické rekordy vznikají i na Kladně | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Hvězdné války z lega slaví 20 let: Kosmické rekordy vznikají i na Kladně

Takto hlavní hrdinové vypadali v prvním vydání.
Takto hlavní hrdinové vypadali v prvním vydání. (Foto Lego, Profimedia.cz, ara)

Věhlasný dánský výrobce stavebnic si připomíná důležité výročí: je tomu 20 let, co vedle »anonymních« stavebnic začal prodávat také kostičkové verze slavných filmů. A první byly Hvězdné války.

Luke Skywalker, Darth Vader, princezna Leia, Žvejkal a zástupy dalších hrdinů, a samozřejmě ikonické vesmírné lodě jako Millennium Falcon, X-Wing i obávaná Hvězda smrti. To vše se začalo objevovat jako stavebnice nejen pro malé. Velký zájem projevili i dospělí fanoušci vesmírné ságy a výrobce jim vyšel vstříc: vydal pro ně speciální sběratelské modely a limitované série, na které může padnout i celý měsíční plat.

Hvězdné války se zařadily k nejoblíbenějším a nejúspěšnějším modelům lega, každé pololetí (k vysvědčení a před Vánocemi) jich zase několik přibude. Letos k výročí je to i pětice reedic modelů z let minulých. S Hvězdnými válkami se pojí i několik absolutních lego rekordů: největší prodávaná stavebnice a také vůbec největší stavba z kostiček. Kdo už všechny sety Hvězdných válek složil nebo holduje jiným filmům, najde si v nabídce desítek dalších. Harry Potter, Jurský svět, Avengers, Piráti z Karibiku, Krotitelé duchů, vyráběl se i set s dobrodruhem Indianou Jonesem, Pánem Prstenů či Simpsonovými.

Celý článek si můžete přečíst v nedělním tištěném vydání deníku Aha!



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.