Hollywood postavený z kostek | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Hollywood postavený z kostek

Lego příběh 2 snad ani není pro děti…
Lego příběh 2 snad ani není pro děti… (Foto: Lego, Warner Bros)

Do kin celého světa úspěšně vtrhnul další film z kostiček a o kostičkách. Lego příběh 2 ovšem není jen pro děcka, tvůrci si hodně dávají záležet, aby pobavil i dospěláky. Například angažováním Bruce Willise (63) nebo Batmana.

Největší světový výrobce hraček poznal, jak se vyplatí spolupracovat s Hollywoodem. Souběžně s kasovními trháky uvádí na trh tematické stavebnice, navzájem si tak pomůžou masivními reklamami. Největší spolupráce bývá s Hvězdnými válkami, Harry Potterem, animáky Walta Disneyho či komiksovými filmy studií Marvel (Iron Man, Spider-Man, X-Men…) a DC (Batman, Superman, Aquaman…).

Nejen pro děti
Právě stavebnice spojené s filmy lákají starší publikum víc, než u lega běžně čekáte. Ty největší jsou určeny právě dospělým fanouškům. Sběratelská edice kosmické lodi Millennium Falcon z Hvězdných válek se skládá ze 7500 dílků a stojí bez koruny dvacet tisíc! To fakt prckům na hraní nedáte.
Zároveň před pěti lety Lego zkusilo natočit film vlastní. A vyvedl se náramně: tvůrci dokázali z kostiček vystavět (tedy animovat) chytrý film nadupaný fóry pro dospělé a odkazy na populární kulturu, které děti ani nemají šanci pobrat. Něco jako pohádková parodie Shrek.

Indián, čaroděj i pirát
Minulý týden přišel do kin Lego příběh 2, na dospělé zaměřený ještě víc. Hemží se hláškami o Vetřelci i Terminátorovi, paradoxy cestování časem a taky Brucem Willisem (63). Ten svou animovanou podobu nadaboval a stal se tak prvním hercem, který je v legu sám za sebe, ne v roli.
Na rozdíl od jiných hvězd ale není jisté, zda ho taky půjde coby minifigurku koupit. Zatím musí stačit jiní. Vyniká mezi nimi Johnny Depp (55) a jeho kapitán Jack Sparrow (Piráti z Karibiku), indián Tonto (Osamělý jezdec) a černokněžník Gellert Grindelwald (Harry Potter).
Tři plastové podoby má i Cate Blanchettová (49). Dvě postavy, zato v nějakých čtyřiceti verzích, má v legu Harrison Ford (76) – Indiana Jones a Han Solo. Hvězdné války totiž firma Lego vyrábí už od roku 1999 a jen tak 
s nimi nepřestane.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.