Smutný konec oblíbeného medvěda Jelizara: Kvůli nemoci ho museli utratit! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Smutný konec oblíbeného medvěda Jelizara: Kvůli nemoci ho museli utratit!

Jelizar trpěl problémy spojenými s vysokým věkem.
Jelizar trpěl problémy spojenými s vysokým věkem. (Foto Zoo Brno)

Měl problémy se zuby a klouby, od konce dubna byl proto v péči veterináře. Zdravotní stav medvěda Jelizara se ale natolik zhoršil, že ho včera zoologická zahrada v Brně musela nechat utratit.

Samec medvěda kamčatského byl v Brně téměř devět let. Během té doby se stal otcem tří medvědů, které zplodil se svou partnerkou Kamčatkou. „Byl to sirotek z kamčatské přírody, jeho přesné stáří proto neznáme. Jisté je jen, že už překonal šestadvacítku, což je u medvěda věk víc než úctyhodný,“ vysvětlil mluvčí zahrady Michal Vaňáč.
V zoo se Jelizara marně snažili vyléčit. „Bohužel na podávanou léčbu nereagoval a jeho zdravotní stav se zhoršil natolik, že nezbývala jiná možnost než provést eutanazii,“ vysvětlil Vaňáč.



Přečtěte si
st.rec
4. 7. 2019 • 18:51

Věk ani čas nikdo nezastaví,taksnad jeho kožešina zůstane velkou ozdobou a trofejí kde si ji každý návštěvník prohldne a vzdá mu svůj tichý hold.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.