Ocenili ho za odvahu, pak kamarádovi usekl hlavu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Ocenili ho za odvahu, pak kamarádovi usekl hlavu!

David brutálně zabil kamaráda.
David brutálně zabil kamaráda. (Foto Aha! – Romana Vébrová, město Plzeň)

Předloni byl za hrdinu, když vylovil z řeky bruslaře, který se propadl ledem. Loni se z Davida K. (20) stal vrah. Projevila se totiž jeho nemoc, popadl mačetu a kamarádovi (†17) téměř usekl hlavu.

Čin Davida K. ocenil plzeňský primátor, hejtman kraje i vedení školy, kde studoval. Pak ale mladík údajně začal brát drogy. Vzápětí se u něj začala projevovat paranoidní schizofrenie.

Sekl ho, pak plakal
O nemoci David ještě loni nevěděl a neléčil se. Schizofrenie se však naplno projevila loni v prosinci. Na mejdanu v bytě u kamaráda si nejdříve myslel, že má v mikině odposlech. Pak byl přesvědčený, že mačeta, kterou kamarád schoval do skříně, je na něj. „Obešel jsem ho a sekl, nevěděl jsem kam. Viděl jsem, jak mu teče krev. Zpanikařil jsem a chtěl mu oblečením tu ránu ucpat,“ popsal David. Ten se na místě mrtvému, kterému téměř uťal hlavu, omlouval a brečel.

Uzavřené oddělení
David skončil ve vazbě, v březnu na základě znaleckého posudku státní zástupce jeho trestní stíhání zastavil. Nyní byl umístěn na uzavřené oddělení psychiatrie. „V době spáchání činu byl vážně duševně nemocný, proto na něj byla uvalena zabezpečovací detence,“ řekl soudce Tomáš Bouček.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.