Další střídání ve vládě. Ministryní spravedlnosti bude Benešová: Velký návrat oblíbenkyně prezidenta | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Další střídání ve vládě. Ministryní spravedlnosti bude Benešová: Velký návrat oblíbenkyně prezidenta

Marie Benešová
Marie Benešová (Profimedia.cz)

Tak nakonec bude mít Česko na »čarodějnice« nikoliv dva, ale tři nové ministry. Kromě šéfů resortu dopravy a průmyslu totiž prezident Miloš Zeman (74) hodlá jmenovat ministryní spravedlnosti svoji oblíbenkyni a poradkyni Marii Benešovou (71).

Po týdnech spekulací o rošádě na resortu spravedlnosti oznámil ve čtvrtek ministr Jan Kněžínek (39, za ANO), že se rozhodl ve funkci po devíti měsících skončit a vrátit se na úřad vlády. Premiér Andrej Babiš (64, ANO) navrhne na jeho místo právě Benešovou. Kněžínek svůj krok vysvětlil tím, že se chystal rezignovat až v létě, ale »již nechtěl čelit mediálním spekulacím o svém konci ve funkci«. Opozice ale má za to, že jeho odchod je vynucený a dává to do souvislosti s kauzou Čapí hnízdo, kdy policie podala návrh na obžalobu premiéra.

Benešová už zastávala post ministryně spravedlnosti ve vládě Jiřího Rusnoka (58), byla také nejvyšší státní zástupkyní a poslankyní za ČSSD. Prezident se s ní již sešel. Jmenovat ji hodlá 30. dubna po návratu z Číny, a to spolu s novým ministrem dopravy Vladimírem Kremlíkem (46) a ministrem průmyslu a obchodu Karlem Havlíčkem (49).

Přečtěte si
st.rec
21. 4. 2019 • 11:19

Přečteno jinde: Kostlivce ze skříní by měla vyřešit aby se křivě odsouzení a poškození dožili spravedlnosti.Zhodnoťte reportáže ! https://www.youtube.com/watch?v=3nlCAZ7dVKU . . . https://www.youtube.com/watch?v=PbGiEGf81Jo .

oldedek
21. 4. 2019 • 10:39

Jak nškdo pracuje podle Zemana, viz Mynář, Nejedlý, Kecáček a nyní teta Benešů, tak je to téměř vždy lidský zmetek ...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.