Zeman v Číně: první dáma na čaji a podpisy od legendy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Zeman v Číně: první dáma na čaji a podpisy od legendy

Český prezident Miloš Zeman se svým čínským protějškem Si Ťin-pchingem (27. 4. 2019)
Český prezident Miloš Zeman se svým čínským protějškem Si Ťin-pchingem (27. 4. 2019) (Jiří Ovčáček - Twitter)

Zatímco prezident Miloš Zeman (74) měl včera v Pekingu program zaplněný schůzkami, další účastníci jeho výpravy měli volněji. Hokejista a nový ambasador čínského hokeje Jaromír Jágr (47) se vydal na výlet.

Jet do Číny a vynechat návštěvu Velké čínské zdi? To přece nejde! Podobně zauvažoval šéf Rytířů Jaromír Jágr, který do Asie dovezl kvůli exhibičnímu mači celý tým kladenských juniorů. Za zážitkem vyrazili tedy společně a jeho »ovečky« záhy fotkami z jedné z nejslavnějších památek světa pyšně zaplavily Instagram.

Jágr Zemana na jeho návštěvě Číně doprovází, stal se ambasadorem tamního hokeje, a jako celebrita také tamním fanouškům rozdával podpisy. Dnes ho dokonce jako člen národní delegace doprovodí na audienci u čínského prezidenta Si Ťin-pchinga (65)!

Boj o 5G sítě

S tím se prezident Zeman krátce potkal už včera, mezi čtyřma očima pak hovořil i s ruským lídrem Vladimirem Putinem (66). Nakonec pak zamířil na schůzku s šéfem firmy Huawei. A ačkoliv tu český kybernetický úřad NÚKIB označil za možné riziko pro národní bezpečnost, Zeman ji hájí a jejímu zakladateli Žen Čeng-fejovi včera řekl, že doufá, že se Huawei bude podílet na „digitalizaci České republiky včteně sítí 5G“.

Celý článek najdete v tištěné verzi Aha!



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.