Kandidáta do eurovoleb nepustili na ministerstvo vnitra: Vozíčkářům vstup zakázán! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Kandidáta do eurovoleb nepustili na ministerstvo vnitra: Vozíčkářům vstup zakázán!

Na vrátnici mu řekli, že do budovy vozíčkáři nesmí!
Na vrátnici mu řekli, že do budovy vozíčkáři nesmí! (Foto:)

Paralympijský medailista v plavání a kandidát do europarlamentu Jan Povýšil (36) zažil pořádný šok. Pracovníci ministerstva vnitra ho odmítli vpustit do budovy na pražské Pankráci. Na vrátnici mu řekli, že do budovy vozíčkáři nesmí!

Pětinásobný bronzový medailista z paralympiády se chtěl včera zúčastnit losování čísel pro kandidátní listiny do květnových provoleb, kde kandiduje za hnutí Evropa společně.

 

 

 „Dostal jsem se nakonec jenom před turniket. Tam byl milý vrátný, ale pak mi jedna úřednice řekla, že mám prostě smůlu kvůli provoznímu řádu,“ řekl Aha!. Přitom se dostal i na Eiffelovu věž v Paříži. „Nikdy se mi nestalo, že by mě odmítli někam vpustit. Je úplně absurdní, že v dnešní době vozíčkáři zakážou přístup do veřejné budovy,“ kroutil hlavou Povýšil.

 

 

Ministerstvo později na Twitteru vysvětlilo: „Bohužel výšková budova z roku 1978, respektive provozní řád, umožňuje z evakuačních důvodů vstup vozíčkářů jen do přízemí.“ Podle rezortu tak situaci nešlo jinak vyřešit. Tomu se ale Povýšil diví. „I do Národního divadla, které je mnohem starší, vás pustí,“ namítá muž, jenž se na vozíček dostal po úrazu na školním výletě v Itálii, kdy si na toboganu rozdrtil krční obratel.

 



 

Vylosovali čísla
Státní volební komise v pondělí vylosovala čísla, pod kterými bude 39 politických uskupení na volebních lístcích. Například ODS má číslo pět, ČSSD dostala »šťastnou« sedmičku, Piráti číslo 27 a vládní hnutí ANO má třicítku.

 



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.