Turové v pražské zoo se nenudí: Bizonice je po meduňce fotbalová hvězda! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Turové v pražské zoo se nenudí: Bizonice je po meduňce fotbalová hvězda!

Když proutěný míč okopala, tak ho ještě potrkala.
Když proutěný míč okopala, tak ho ještě potrkala. (Foto Petr Hamerník)

Sladké sny po meduňce? Bizoní slečně v pražské zoo to zřejmě nikdo neřekl. Proutěná koule naplněná senem a ovoněná meduňkou ji totiž rozdováděla tak, že by ji mohl angažovat i fotbalový nároďák. Takhle drsný útočník by se trenéru Šilhavému do sestavy náramně hodil.

Voňavé a chutné koule, které vyrobili v zoo návštěvníci, nejprve odvážně prozkoumal vůdce stáda. O aromatický předmět si otřel hlavu, pak do něj šťouchl, a když zjistil, že nikomu nehrozí nebezpečí, šel svačit ke kupce sena.
Pravé nadšení z koule projevila pak mladá zvědavá samička. Předvedla kopy, skoky, přihrávky, hlavičky. Jako starý Homolka, když ve filmu ukazoval Ludvovi, jak to válela Spartička.


A co bizoní slečnu tak rozdovádělo? „Koule jsou z vrbového proutí. Naplnili jsme je senem, potřeli natí meduňky a pár listů jsme dali dovnitř,“ popsala balon Markéta Lavická, která se v zoo stará o to, aby se zvířata nenudila a byla v psychické pohodě. Když se fotbalistka vydováděla, tak mičudu také ochutnala. Jak jí jela meduňka, těžko říct, ale chovatelé vědí, že bizoni milují jako zpestření jídelníčku lehce nahořklé vrbové proutky.

Víte, že...
...bizoni jako přežvýkavci mají 32 zubů, z toho 24 stoliček a 8 řezáků? Mají i výborný čich, dokážou větřit až na vzdálenost dvou kilometrů!

Na video z pražské zoo se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.