Takhle vypadá... 82 let dlouhá láska | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Takhle vypadá... 82 let dlouhá láska

Kytka vyrazila paní Wangové dech.
Kytka vyrazila paní Wangové dech. (Foto ara)

Velkou kyticí růží překvapil na Valentýna svou manželku tak, že ani nemohla mluvit. Jen se usmívala. Romantika a láska kvete v každém věku, což dokazuje příběh čínských manželů, kteří jsou svoji už neuvěřitelných 82 let!

Jemu je 97, jí 99. Poznali se během války ve 30. letech minulého století a vzali se v roce 1937. Vzhledem k nesmírné chudobě a zmíněné válce nikdy neměli svatební hostinu. Seznámili je sousedé, ženich pak přijel požádat její rodinu o ruku, a když obdržel povolení, odvezl si ji na dřevěném dvoukoláku. Že neměli obřad, jim tolik nevadilo, novomanželům Wangovým stačilo, že se milují.



Wangovi okolo sebe nakonec za osm dekád manželství nashromáždili velkou rodinu: mají šest dětí, 14 vnuků, šest pravnuků a čtyři prapravnuky. A právě nejmladší vnučka Wu Jie (40) přišla s nápadem koupit kytku, aby měl dědeček čím překvapit babičku. A k tomu jim rodina uspořádala hostinu, kterou oni nikdy neměli. „Vyprávěli mi, že u nich to nikdy nebylo o extrémní lásce, ale o každodenní dřině a sebeobětování pro rodinu. Teď nechtějí nic jiného, než dožít v relativním zdraví bok po boku toho druhého,“ uvedla Wu Jie.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.