Číňanka má unikátní vadu: NESLYŠÍ CHLAPY! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Číňanka má unikátní vadu: NESLYŠÍ CHLAPY!

Naštěstí se jí plný rozsah sluchu nejspíš vrátí.
Naštěstí se jí plný rozsah sluchu nejspíš vrátí. (Foto ara)

S opačným pohlavím míváme komunikačních šumů opravdu hodně. Často si pak nerozumíme a stěžujeme si, že ten druhý »vůbec neslyší«, co říkáme... V případě paní Čchen z Číny to ale platí doslovně!

Když se jednoho rána probudila, vůbec neslyšela přítele. Vnímala zvuky automobilů na ulici, svůj hlas i další ruchy, ale drahá polovička jako by oněměla. Některým z té představy možná radostí zaplesalo srdce. Realita je ale taková, že paní Čchen trpí ojedinělou vadou sluchu. Podle statistik se toto zvláštní postižení vyskytne u jednoho z 13 000 lidí, kteří nějakou vadou sluchu trpí. Přestala totiž vnímat nižší frekvence. U mnohých taková vada ani nevyjde najevo. Většinou totiž ovlivňuje maličkosti jako bzučení ledničky nebo jiné, pro život naprosto nepotřebné zvuky. Paní Čchen je ale extrémní případ. Proto neslyší právě i muže, tedy obecně hlubší hlasy.

Uslyší ještě přítele?
Podle doktorů se jí schopnost slyšet přítele může vrátit. Na ORL náhlou ztrátu sluchu dali do souvislosti s jejím aktuálním stavem: pacientka uvedla, že byla přepracovaná, nevyspalá a permanentně ve stresu. Díky tomu, že se tedy nejedná o vadu vrozenou, by se jí podle doktorů schopnost vnímat nižší frekvence za nějaký čas měla vrátit. Do té doby asi přítel musí nasazovat »hlásek jako konipásek«

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.