Kuriozní zásahy hasičů v loňském roce: Záhada hlavolamu aneb Ježek v kleci! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Kuriozní zásahy hasičů v loňském roce: Záhada hlavolamu aneb Ježek v kleci!

Takhle se zaklínil ježek v kleci.
Takhle se zaklínil ježek v kleci. (Foto HZS)

Holčička (2) s hlavou v záchodovém prkénku, muž, který si cestou z hospody ustlal na mostním oblouku i uprchlá nebo uvízlá zvířata. Také to byly loni nezvyklé zásahy českých hasičů.

Hasičům se dařilo i při rybaření. Z vody ale tahali hodně nezvyklé úlovky. „Lovili například traktůrek z Podhartského rybníka ve Dvoře Králové, z vodní nádrže Rozkoš vytahovali zapadlý bagr či v jednom průmyslovém areálu vyprošťovali traktor, který sjel i s vlekem do jímky,“ doplnila Zaoralová.


Hotovou záhadu hlavolamu řešili středočeští hasiči. Z drátěné klece pro kamennou zeď museli hasiči vyprostit ježka. Na rozdíl od Rychlých šípů na problém šli se štípacími kleštěmi! V listopadu zase honili na Třinecku pštrosa, který uprchl z farmy. Zraněné zvíře chytili v rojnici a po ošetření vrátili majiteli.

Spal na vrcholku mostu
Hasiči v červnu zachraňovali opilce, který šel domů z hospody přes štěchovický most. Ustlal si přímo na horním vrcholu jeho oblouku (na snímku v červeném kroužku). „Pomocí žebříku se lezci dostali k spícímu muži, kterého nejdříve zajistili a pak probudili. Následně ho snesli do bezpečí na pevnou zem,“ popsala Zaoralová.

Hasiči v červnu zachraňovali opilce, který šel domů z hospody přes štěchovický most.

Zamotala se do prkénka
V listopadu museli hasiči v Rousínově na Brněnsku zachraňovat holčičku z dětského záchodového prkénka (na snímku). „Prkénko pomocí nůžek na plech odstranili a za statečnost jí předali plyšového dráčka,“ popsala zásah jejich mluvčí Nicole Zaoralová.

V listopadu museli hasiči v Rousínově na Brněnsku zachraňovat holčičku z dětského záchodového prkénka .

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.