Neštěstí se nevyhnulo ani svátkům Smrtící požáry a nehody | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Neštěstí se nevyhnulo ani svátkům Smrtící požáry a nehody

Ilustrační foto
Ilustrační foto (Hasiči ČR)

Ani letos o Vánocích nebyli hasiči a záchranáři bez práce. Požáry si vyžádaly celkem čtyři životy a škody za statisíce, další oběti měly dopravní nehody. 

* Vánoční stromeček vzplál na Štědrý den okolo šesté večer v bytě na pražských Vinohradech. Požár nepřežila žena (†40). Zraněni byli i dva muži a malé dítě. „Pravděpodobně vznikl od prskavky,“ uvedl hasič Martin Kavka, škoda je asi 400 tisíc.

* Vánoční strom vzplál na Štědrý večer také v bytě na pražském Černém Mostě. „Požár byl rychle uhašen, hasiči ale museli evakuovat z domu 19 osob,“ uvedl Kavka.

* Svíčky na vánočním věnci nechala na Štědrý den hořet bez dozoru majitelka panelákového bytu na sídlišti Vyšný v Českém Krumlově. Kouř se během chvilky rozšířil po domě. Dva sousedy odvezla sanitka, protože se nadýchali zplodin. Další zraněnou byla žena, která se mezitím vrátila domů.

* V rodinném domě v obci Církvice na Kutnohorsku se v noci na úterý, tedy Boží hod vánoční, udusili dva muži (†64 a †27) a žena (†56). Zabily je pravděpodobně zplodiny z elektrocentrály.

* Čelní střet dvou osobáků u Jílového u Prahy na Štědrý den si vyžádal šest zraněných. Těžce zraněné bylo i dítě (8), příčina se vyšetřuje.

* Řidička (†60) vyjela na Štědrý den ze silnice na Českolipsku. Poblíž Hamru na Jezeře zůstala zaklíněna pod převráceným autem. Na místě zemřela.

* Šofér (†59) na Prostějovsku nedal na Boží hod vánoční přednost šoférovi na hlavní silnici u Kralic na Hané. Po srážce ho vrtulníkempřevezli do olomoucké nemocnice, tam zemřel. Zraněni byli i dva lidé z druhého vozu.

* Řidič džípu se v úterý na Liberecku střetl s protijedoucím autem. Nehodu u Bílého Kostela nad Nisou nepřežil, zraněná byla i jeho spolujezdkyně a tři děti ze zadních sedaček.

* Na plné čáře měl v úterý předjíždět kolonu aut řidič na Liberecku. U Ludvíkovic se střetl s protijedoucím vozem a při převozu do nemocnice zemřel.

* Řidič (†28) u Teplic na Štěpána ve velké rychlosti zřejmě vyjel ze silnice a narazil do stromu. Svým zraněním na místě podlehl.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.