Ve studené vodě hřeje Melounka i jeho trenéra Jakuba radost ze hry: Můj brácha lachtan | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Ve studené vodě hřeje Melounka i jeho trenéra Jakuba radost ze hry: Můj brácha lachtan

Už ses, kamaráde, zahřál?
Už ses, kamaráde, zahřál? (Foto pro Aha! – Petr Hamerník)

Inteligent i komediant! Takový je lachtan Melounek (16) z pražské zoo. Umí se na požádání stydět, jezdí po klouzačce, předvádí pacienta u veterináře a další kousky. Dělá také torpédo a s trenérem skáče šipku do vody.

Mrazíky nemrazíky, hurá do bazénu. O víkendu si Melounek s vrchním chovatelem Jakubem Mezeiem (27) před návštěvníky pěkně zadováděli. Předvedli i společnou šipku. „Melounek je moc šikovný. Naučil se jí za tři dny,“ říká Jakub.


Miluje balony

Šikula lachtan ukázal také, jak se řítí vodou torpédo. Při tréninku tohoto čísla chovatelé vsadili na to, že Melounek má rád balony. „S tyčí, na jejímž konci je balonek, jsme běhali podél bazénu, aby ho musel co nejrychleji přeplavat. Teď už ale cvik dělá na povel ruky,“ prozradil fígl Jakub.

Zimu nevnímá

A jaká podzimní koupel byla? „Kamarádi mi říkali, že jsem blázen, když jdu do vody. Ale když tam vlezu, soustředím se na lachtana, užíváme si společný čas a zimu nevnímám,“ dodal Jakub. Zároveň ale připustil, že do venkovního bazénu se oba vrhnou nejspíš zase až na jaře. Návštěvníci však mohou nadále sledovat vodní hrátky všech sedmi lachtanů uvnitř expozice.  



Kdo je Melounek
Melounek je lachtan jihoafrický, potomek slavného Gastona, který při povodních v roce 2002 zahynul. Váží kolem 180 kilo, avšak v době říje zesílí až na 270 kilo.

Víte, že...
...Zoo Praha o víkendu oslavila 87. výročí ode dne, kdy poprvé otevřela své brány veřejnosti?



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.