Medvědice Noria odjela z Brna za partnerem: Už se šplouchá v Německu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Medvědice Noria odjela z Brna za partnerem: Už se šplouchá v Německu!

Hned po příjezdu Noria prozkoumala vodu a v zápětí do ní skočila.
Hned po příjezdu Noria prozkoumala vodu a v zápětí do ní skočila. (Foto Zoo Rostock)

Lední medvědice Noria (3) patřila k největším magnetům brněnské zoo. Teď zvládla 800 kilometrů dlouhou cestu do německého Rostocku. Tam už si začala důkladně obhlížet nový domov. 

„Většinou plavala a prozkoumávala všechny vodní plochy ve výběhu. Také se šla podívat k velkým sklům a seznamovala se se svým chovatelem. Je velmi pozorná a veselá. Opravdu jsme si ji zamilovali,” vzkázala do Brna kurátorka rostocké zoo Antje Zimmermann.
Přesun brněnské slečny je součástí vzniku nové expozice ledních medvědů. Noria by měla v Rostocku založit rodinu s partnerem Akiakem. Po prvním setkání to prý na lásku na první pohled ještě nevypadá. „Dáme oběma na bližší poznání tolik času, kolik bude potřeba,“ slíbila kurátorka.

Námluvy zdrželo vedro
Noria odjela kvůli vedrům na sever Německa až 15. září, většinu cesty prospala. Přepravci pro ni kromě svačiny připravili také vychlazenou vodu a led pro případ, že by byla nervózní nebo by se cesta protáhla a hrozilo by, že se začne přehřívat.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.