Drama v jihlavské zoo: Krvavé vlčí milování! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Drama v jihlavské zoo: Krvavé vlčí milování!

Nic nenapovídá tomu, že by si vášnivý vlčí milenec dělal nějaké výčitky.
Nic nenapovídá tomu, že by si vášnivý vlčí milenec dělal nějaké výčitky. (Foto Aha! – Jiří Čada)

V krvi skončil pokus o milování páru vlků iberských v jihlavské zoo. Rozvášněný samec Sancho (6) původem ze Španělska se vrhl na svoji o rok starší partnerku Beret. Ta však jeho lásku odmítla. Tak ji zhrzený nápadník potrhal na krku.

„Když se vlci páří, chytá samec samici za krk,“ popsal námluvy vlků ředitel zoo Jan Vašák. „Samice Beret si však k nám z barcelonské zoo přivezla právě na krku pod kůží vpravený antikoncepční implantát, který se nám nepodařilo najít,“ popsal situaci ředitel zoo. Nikdo neví, zda právě tento implantát vášnivého španělského nápadníka rozlítil natolik, že Beret takto bezohledně zřídil. „Měsíc teď bude oba partnery od sebe dělit plot a Beret má čas na to, aby se do prosince, kdy začne vlčí říje, dala do pořádku,“ dodává Jan Vašák.

Takhle rozvášněný Sancho zřídil svoji partnerku.

Ohrožený druh
Vlk iberský, poddruh vlka obecného, je kriticky ohroženým druhem. Samec dorůstá hmotnosti až 50 kilogramů. Jedná se o zvířata specifická pro Pyrenejský poloostrov, která tam žijí většinou pouze v párech.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.