Jezevci hnědí se usadili v Brně: Panji a Candra přijeli za láskou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Jezevci hnědí se usadili v Brně: Panji a Candra přijeli za láskou

Svou lásku si maldík Panji pečlivě hlídá.
Svou lásku si maldík Panji pečlivě hlídá. (Foto Michal Vaňáč, zoo)

Jezevčí láska. Panji (1) a Candra (1), nové šelmy v brněnské zoo, mají založit vůbec první rodinu jezevců hnědých v Evropě. Brno je získalo až z Indonésie.

Jestli láska prochází žaludkem, pak je vše na nejlepší cestě. Panjimu a Candře brněnská strava od začátku prý náramně chutná a oba září spokojeností. „Nebáli se chovatelů a v cizím prostředí se orientovali, jako by se tu narodili,“ řekla kurátorka chovu savců Dorota Gremlicová.

Zoology baví zejména Candra. „Celou cestu letadlem se cpala banánem. V ubikaci se proběhla, všechno očichala a usadila se v plné misce, kterou podrobila důkladné kontrole,“ doplnila Gremlicová. Pak jezevčí nevěsta, znavená cestou přes půl světa, spokojeně usnula. Přezrálé ovoce jezevcům hnědým náramně chutná, hlavně ale loví drobnější živočichy a nepohrdnou ani mršinou. Návštěvníci zoo najdou páreček nejčastěji ve větvích.

Sameček Panji je náramný fešák.

Víte, že...

...tyto lasicovité šelmy mají domov v lesnatých oblastech ostrovů Jáva a Bali? Jezevec hnědý váží maximálně 2 kg a dorůstá délky 35 až 40 cm.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.