Jezevec vylezl z nory | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Jezevec vylezl z nory

ČT 12.3.2006, 12:00 – 13:00 
Nakloněná hlava Miloše Zemana
ČT 12.3.2006, 12:00 – 13:00 Nakloněná hlava Miloše Zemana (ČT)

PRAHA – Expředseda ČSSD Miloš Zeman se opět vrátil před televizní obrazovky. Včera hodinu diskutoval v pořadu Otázky Václava Moravce s předsedou Senátu Přemyslem Sobotkou (ODS). Opakoval svá tvrzení o tom, jak je program ODS špatný, jak je Václav Klaus dobrý prezident, ale i o tom, že podpoří ve volbách především Jiřího Paroubka

a Zdeňka Škromacha a že on sám na prezidenta už nikdy kandidovat nebude. Ponechme ale stranou jeho výroky, které jsou již delší dobu podobné, a podívejme se na Miloše Zemana z jiné stránky. Přinášíme vám exkluzivně sestřihy ze včerejšího pořadu. Co jednotlivá gesta Miloše Zemana znamenají? A která změnil, nebo naopak nezměnil?

Nakloněná hlava
Toto gesto si Zeman ponechal. Sice se hlídá víc než v minulých dobách, přesto se jeho poměrně velká hlava stále kloní k levé straně.

Co to znamená: Náklon hlavy nemá s myšlením nic společného, jde spíše o úlevu svalů na krku a kolem páteře.

Úsměv
Úsměv Zemanovi zůstal. Ale včera se usmíval více než kdy jindy.

Co to znamená: K úsměvům má důvod. Preference ČSSD jsou mnohem výše, než když ji ovládal Zemanův nepřítel Stanislav Gross. A navíc Zeman nemá ve volbách co ztratit.



Založené ruce
Gesto, které je pro Zemana charakteristické. Ve včerejším pořadu měl Zeman složené ruce na prsou poměrně často

Co to znamená: Vyjadřuje to sebevědomí. Nakonec proti Přemyslu Sobotkovi si to mohl dovolit bez nejmenších obav. Nepříliš argumentačně vybaveného Sobotku válcoval s přehledem.


Slina v koutku
Pověstná slina v koutku Zemanových úst se včera prakticky neobjevila.

Co to znamená: Miloš Zeman trpěl tímto estetickým »defektem« při delších projevech. Proč se mu to včera nestalo? Nejpravděpodobnější vysvětlení je jednoduché. Zeman má nejen klidnější nervy, ale hlavně se mohl mimo záběry kamer vždy v klidu napít.


Seděl shrbený
Shrbený sedí vpodstatě každý druhý Čech.

Co to znamená: Jen jediné. Miloš Zeman bezpochyby občas trpí i bolestmi zad, a to proto, že nemá zcela rovnou páteř. Ulevuje si tak podvědomě shrbením. To však paradoxně bolesti zad zvyšuje.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.