Záhada z čínské zoo, kterou ještě nikdo nerozkryl...Jediná panda světa s hnědým kožichem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Záhada z čínské zoo, kterou ještě nikdo nerozkryl...Jediná panda světa s hnědým kožichem

Jediná s hnědým kožichem.
Jediná s hnědým kožichem. (Foto Profimedia.cz)

Když se řekne panda, každému se hned vybaví roztomilý černobílý medvídek. V čínské zoo ale mají raritu – jedinou pandu na světě, jejíž kožich je hnědý!

Medvěd jménem Čchi-caj (9) nedá expertům už dlouhé roky spát. Nikdo z nich si totiž nedokáže jeho raritní zbarvení vysvětlit! Proto teď přišli s nápadem, že ho spáří se samicí Ču Ču (18), aby zjistili, co neobvyklou barvu srsti způsobuje.

První setkání s pandí samičkou, která už je čtyřnásobnou matkou, ale neproběhlo podle představ pracovníků zoo. „Čchi-caj je v tomto směru velmi nezkušený...“ přiznali, v čem vězel problém.

Natěšenou Ču Ču proto museli oplodnit uměle a teď jen doufají, že inseminace proběhla úspěšně.

Na sex jsou moc líné...

Rozmnožování pand je poměrně složitá věda. Samice totiž mohou zabřeznout pouze jednou ročně, kdy ovulují. To trvá tři až sedm dní, oplodnění však bývá možné jen v tzv. ideálním okně (24 – 72 h)! A jak ukazují zkušenosti zoologických zahrad, ani v tyto výjimečné dny se líným pandám do intimních hrátek nechce... A příliš nepomáhá ani »pandí porno«, jež jim pro inspiraci často chovatelé zkoušejí pouštět.

Jediná s hnědým kožichem.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.