Paráda pro babí léto | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Paráda pro babí léto

vvv
vvv (Profimedia.cz, Orsay)

Podzim se pomalu hlásí o slovo a my váháme, co si obléct. Ráno je chladno, odpoledne teploty vystoupají k letním teplotám a odložit oblíbené letní kousky do šatníku se nám taky ještě nechce. Naučte se chytré triky a noste letní parádu i na podzim.

Vrstvení je klíč k podzimu
Tričko s dlouhým rukávem – může vrátit do hry šaty na ramínka. Je lepší volit kontrastní barvu a trik »přiznat«.
Legíny – jako svrchní oděv jsou hodně ožehavé, ale obléknout si je pod lehkou sukni klidně můžete, například místo punčocháčů.
Propínací šaty – letos byly hitem léta a schovávat je do skříně určitě ještě nemusíte. Prostě pod ně oblékněte přiléhavé kalhoty a tričko a noste je jako plášť. Je to trendy a nahradí vám lehký svrchník.


Sukně – letní sukně můžete nosit až do hlubokého podzimu s barevnými punčochami, rolákem a kotníčkovými botami. U dlouhých sukní můžete dokonce punčocháče vynechat.
Rolák – přiléhavý jednobarevný rolák na podzim určitě užijete. Přes rolák, ladící barvou ke kalhotám, si můžete obléct třeba pestré letní kimono.
Džínové šortky – tohle není tip ani pro každé šortky ani pro každou postavu, ale hodit se může. Pro nošení s neprůhlednými vlněnými punčocháči se hodí především šortky typu mamajeans nebo boyfrendjeans, tedy volnější, s delší nohavicí. Noha a pozadí v nich by měly být přiměřeně útlé, pokud nejste víla, volte raději jeansovou sukni. Poslouží lépe.

Kotníčky
Kotníčky se na podzim nevyplatí moc odhalovat, rána bývají chladná. Outfit spolehlivě jistí lehké kotníkové boty, třeba s otevřenou špičkou, nohaté mohou sáhnout i po martenskách či kotníkových teniskách. Mít nohy v teple je na podzim prostě důležité.

Šály, šátky, deky...
Jsou ideální na ráno i na večer, z lehké bundy udělají oblečení málem do mrazu, z letních šatiček podzimní model. Pokud obvykle nenosíte pestré barvy, šál je ideálním prostředkem, který váš oděv oživí bez velké investice.

A co na hlavu? Baret
I letos je aktuální, navíc jsou barety poměrně levné a můžete si jich tedy koupit více v různých barvách. Vyhrajete si při jejich nasazování, a komu připadá baret nudný, může ho ozdobit třeba broží.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.