Prokleté stavby v Karlových Varech: Hrozí demolice třetího mostu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Prokleté stavby v Karlových Varech: Hrozí demolice třetího mostu!

Dvorský most byl postavený v roce 1970. O 17 let později prošel rekonstrukcí. Už nyní je ale v horším vizuálním stavu než most Doubský.
Dvorský most byl postavený v roce 1970. O 17 let později prošel rekonstrukcí. Už nyní je ale v horším vizuálním stavu než most Doubský. (Foto Aha! – Kateřina Moravcová)

Karlovaráci i návštěvníci města, pozor! Ve světoznámých lázních hrozí demolice už třem mostům. Výrazně to zkomplikuje automobilovou i pěší dopravu.

Jisté už je svržení mostu v Doubí. Jeho neodkladnou demolici nařídil ministr dopravy Dan Ťok po tragédii v italském Janově. Na hraně je i stav Dvorského mostu, přes který vede jedna z objízdných tras. Kvůli bezpečnosti ho navrhuje svrhnout radnice.

Jen pár metrů od mostu ve Dvorech pak hrozí svržení lávky přes Chodovský potok. Ta je přitom po rekonstrukci, jež byla dokončena před rokem. Začala se ale prohýbat. „Je zatím v předběžném užívání. Jednáme se zhotovitelem, jelikož se nám provedení opravy nelíbí. Takto ho převzít nechceme,“ říká mluvčí magistrátu Jan Kopál s tím, že jednou z variant nápravy by mohlo být právě jeho kompletní svržení.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.