Karlovy Vary čeká dopravní kolaps: Dva mosty musí k zemi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Karlovy Vary čeká dopravní kolaps: Dva mosty musí k zemi!

Doubský most chce ministr do roka nahradit novým, což je ale podle odborníků nesmyslný termín.
Doubský most chce ministr do roka nahradit novým, což je ale podle odborníků nesmyslný termín. (Foto Aha! – Kateřina Moravcová)

Most, po kterém si řidiči zkracují cestu, je horší než ten, o jehož zavření rozhodly úřady a bude muset být zbořen. V Česku je i takováto situace možná. Odborníci navrhují demolici hned dvou spojnic přes řeku Ohři v Karlových Varech.

Doubský most, přes který vedla doprava z lázní na Plzeň, je mimo provoz od jara. Zvažovala se rekonstrukce. Po tragickém zborcení mostu v italském Janově ale rozhodl ministr dopravy Dan Ťok (ANO) o jeho stržení.


Jenže na obnovu čeká i Dvorský most, přes který si řidiči nyní zkracují cestu. „Dvorský most má poškozenou ocelovou výztuž a je vizuálně v horším stavu než ten v Doubí. Již delší dobu máme rozpracovanou projektovou studii na svržení mostu, která měla být v příštím roce realizovatelná. Když ale bude svržen most Doubský, způsobíme tím totální dopravní kolaps ve městě,“ varuje mluvčí magistrátu Jan Kopál.

Rekonstrukce se nedoporučuje
„Pokud by se s Dvorským mostem (postaven v roce 1970, pozn. red.) nic nedělalo, jeho stav se bude dále zhoršovat. Rekonstrukci nedoporučují, klonil bych se k zřízení nového mostního objektu s plánovanou životností 100 let,“ podotýká stavební inženýr Miroslav Kroupar.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.