Transgas jde k zemi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Transgas jde k zemi!

Areál Transgasu.
Areál Transgasu. (Foto Aha! – Martin Přibyl)

Bagry se daly včera do práce, demolice budovy Transgasu na pražské Vinohradské třídě začala. Perlu »brutalismu« chtěl zachránit Klub za starou Prahu, ale neuspěl.

Areál bývalého Plynárenského řídícího centra vlastní společnost HB Reavis. O povolení k demolici usilovala tři roky. Včera se do budovy definitivně zakously bagry. „Zahájili jsme přípravné práce na budově Transgasu,“ popsal mluvčí HB Reavis Jakub Verner. Po demolici pozemek společnost buď prodá, nebo na něm bude sama stavět administrativní budovy. Areál Transgasu byl postaven v 70. letech minulého století a označuje se za nejvýraznější realizaci tzv. brutalismu u nás.

Přečtěte si
st.rec
18. 2. 2019 • 13:13

Doporučil bych poslat k zemi daleko víc budov i mostů a třeba i na lukrativní Malé Straně stavět ultramoderní hotely a bytové domy.Když prošla demolice rohového domu na Václaváku,bude jistě pokračování.Nebo aspoň některé památečné domy shoří,případně "samy spadnou"! Někteří lidé mi víc a víc připomínají slony v porcelánu.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.