Střelec z Las Vegas byl pracháč | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Střelec z Las Vegas byl pracháč

Šílenec Stephen Paddock (†64)
Šílenec Stephen Paddock (†64) (profimedia.cz)

Šílenec Stephen Paddock (†64), který před rokem postřílel z 32. patra lasvegaského hotelu Mandalay Bay 59 návštěvníků country festivalu (a kolem 500 zranil), byl neskutečný boháč. Během vyšetřování vyšlo najevo, že ve 14 různých bankách měl na účtech v přepočtu téměř 30 milionů korun!

Policie stále nepřišla na motiv řádění penzisty Paddocka, který provedl nejkrvavější střelecký útok v dějinách USA. Rozpletla už ale jeho finanční situaci k 1. říjnu 2017, kdy masakr rozpoutal. Nešlo jen o už zmíněných 30 milionů na účtech, vrahovo bohatství bylo ještě vyšší. Jen úctyhodná »sbírka« 42 zbraní a dalšího arzenálu, kterou u něj v hotelovém apartmá a doma našli, měla hodnotu dalších 1,4 milionu korun! K tomu všemu je třeba připočítat ještě hodnotu jeho dvou domů v nevadském Renu a nedalekém Mesquite. A také fakt, že za dva poslední roky svého života rozhazoval jako ruský oligarcha, zřejmě již věděl, že se jeho život blíží ke konci.



Gambler i investor
Paddock podle policie své jmění legálně získal šikovnými investicemi do nemovitostí. Dost vyhrál i v kasinech. Byl to gambler, který jezdil za hazardem tak často, že mu v kasinech poskytovali pokoj, jídlo a další služby zadarmo.

Matka odškodní rodiny
Protože Paddock po sobě nezanechal poslední vůli, všechen majetek připadl jeho matce. A ta se rozhodla všechno rozdělit mezi rodiny obětí vražedného šílenství jejího syna. Jejich milované jim ale toto gesto už samozřejmě nevrátí...

Víte, že...
...Paddock měl rovněž dvě zařízení, která umožňují upravit poloautomatickou zbraň na plně automatickou, zajišťující vystřelení více než 400 nábojů za minutu?



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.