Na balkoně muž (55) nožem pobodal přítelkyni (36) a sebe a pak... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Na balkoně muž (55) nožem pobodal přítelkyni (36) a sebe a pak...

Balkon, kde chtěl Lucii Ladislav zabít, je plný krve.
Balkon, kde chtěl Lucii Ladislav zabít, je plný krve. (Foto Aha! – Karel Janeček)

Nerovný partnerský vztah Lucie O. (36) s o 19 let starším Ladislavem K. (55) mohl skončit ve Velkých Heralticích na Opavsku smrtí. Hlavní roli hráli nůž, alkohol a zřejmě zoufalství.

Dělník Ladislav podle obyvatel domu útočil Lucii nožem na břicho. „Všude byla krev, ozýval se hrozný řev. On potom mával nožem i před zásahovkou, nakonec se doma zabarikádoval a sám se pobodal,“ popsala žena ze sousedního bytu.

Lucii oživovali ve fakultní nemocnici. „Žena je ve stabilizovaném stavu,“ potvrdila včera mluvčí nemocnice Naďa Chattová.

„Útočník se podrobil operaci břicha v opavské nemocnici,“ sdělil Aha! dozorující soudce Jiří Urban. Přímo v nemocnici na oddělení JIP také padlo rozhodnutí o uvalení vazby. „Pro obavy, že by se mohl vyhýbat trestnímu stíhání a pro hrozbu, že by mohl pokračovat v páchání násilné trestné činnosti,“ řekl žalobce Vít Legerský.
Na soud si počká Ladislav ve vězeňské nemocnici v Praze-Ruzyni, kam ho následně převezli. Hrozí mu 10 až 18 let.

Sousedka: Umřela mu žena a on naletěl

Sousedé popisují Ladislava K. jako hodného člověka, jehož zničila loňská smrt manželky. „Pak si narazil Lucii, která z něj tahala peníze. Na dluhy, na chlast, vždy se na nějakého chlapa přisála, než ho opustila,“ tvrdí sousedka. Ladislav podle ní s Lucii začal i nadměrně popíjet. „Od toho března, co byli spolu, z něj vytáhla přes sto tisíc. Často se o peníze hádali, on je měl, ona ne. Zřejmě mu praskly nervy a chtěl to skoncovat jednou provždy,“ dodala sousedka.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.