Strašidelný autobus ve Zlíně: Motor předl a mňouká! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Strašidelný autobus ve Zlíně: Motor předl a mňouká!

Aby hasiči mourka vysvobodili, museli rozebrat zadní část autobusu.
Aby hasiči mourka vysvobodili, museli rozebrat zadní část autobusu. (Foto Aha! – Tondra Tran, bezmaminky.com, SPOZ)

Zachraňte kotě! Drama jako z bijáku odstartoval v Praze mňoukající autobus. Řidiče kočičí volání z motorového prostoru nevzrušovalo a jezdil dva dny klidně dál. Nevydržela ale turistka z Německa a přivolala pomoc. 

Cizinka ubytovaná v jednom z hotelů v Praze 4, kam autobus cestovní kanceláře přivezl klienty a vyvážel je na výlety, napsala e-mail Pražskému spolku ochránců zvířat (PSOZ). „Uvedla, že se dva dny ozývá z autobusu řev kočky. Když prý řekla řidiči, aby s tím okamžitě něco udělal. Sdělil jí, že nebude rozebírat autobus a že je mu to jedno,“ vzpomíná vedoucí spolku Hanka Janišová (56). Ta zalarmovala hotel i policii, zjistila, kontakt na autobusáka, i pro jakou cestovku jezdí. „Slíbila jsem mu, že pokud nebude řešit živé zvíře v motoru, podám na něj trestní oznámení. Pak začal spolupracovat,“ dodává Janišová.


Vyběhla jedna
Když do útrob autobusu nahlédli, vyběhla dospělá kočka. Jenže Němka z hotelu později volala, že kočičí řev neustal. Do akce nastoupili hasiči. „Byli skvělí. Rozebrali zadní část autobusu a našli malinkaté hladové kotě,“ dodává Janišová.

Říkají mu Štístko

Kočičího kojence se pak ujal další spolek Bez maminky. „Kluk vážil 230 gramů,“ říká Simona (33) ze spolku. Boj o život mourka nekončil. Malý odmítal pít. „Pil jako vrabeček. Z lahvičky jsme do něj každou hodinu dostali mililitr dva výživy,“ vzpomíná Simona. Musel být i hospitalizovaný na veterinární klinice. „Zkolaboval, měl horečky, ležel malátný, bylo to s ním moc špatné,“ dodává. Mourek, kterého na klinice pojmenovali Shelby Štístko, se ale projevil jako velký bojovník. Začíná dobývat svět a brzy bude hledat domov.

Je divoch
Na lidi nebyl Shelby zvyklý, a tak je zpočátku nechtěl přijmout. Ještě před pár dny ani nepředl. Už je ale pořádný divoch a nebojácně jde do všeho. Mazlit se začíná a mazlíček z něj bude, jen to chce víc práce. Chcete ho? Volejte 774 961210.

Spolek Bez maminky můžete podpořit na transparentní účet 2701290660/2010.

Na video s kotětem Štístkem se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.