Čecha (†32) strhl mořský proud: Záchranáři ho našli mrtvého! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Čecha (†32) strhl mořský proud: Záchranáři ho našli mrtvého!

Zachranáři námořní služby pátrali po Čechovi v rozbouřeném oceánu.
Zachranáři námořní služby pátrali po Čechovi v rozbouřeném oceánu. (Foto námořní služba)

Tělo mrtvého Čecha našli včera portugalští záchranáři. Muž se koupal v Atlantském oceánu, když ho strhl proud a odtáhl ho od břehu. Tragédie se stala u severního pobřeží Madeiry, nedaleko města Sao Jorge.

Záchranáře zalarmovali dva plavcovi přátelé. Alespoň tak o situaci informují portugalská média. „Moře bylo v tu dobu dost divoké,“ popsal situaci velitel námořní služby Silva Ribeiro. Při záchranné akci hledali muže z lodí, skútrů a vrtulníku, ale marně. Pátrání bylo přerušeno v noci a včera se zapojili i potápěči. „Tělo se našlo v sobotu po poledni,“ řekl velitel záchranné akce Silva Pereira. Informaci, že šlo skutečně o Čecha, potvrdilo i ministerstvo zahraničí. Muž byl na dovolené s cestovní kanceláří, její jméno však Asociace cestovních kanceláří prozradit nechtěla. Madeira je však obecně známá svými nebezpečnými spodními proudy.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.