5 dní přežili na semínkách: Našli je spálené a dehydrované | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

5 dní přežili na semínkách: Našli je spálené a dehydrované

V noci se k sobě tulili zimou, ve dne je spalovalo slunce.
V noci se k sobě tulili zimou, ve dne je spalovalo slunce. (Foto Profimedia.cz)

Takhle si manželé z Ruska rybaření určitě nepředstavovali. Silný proud jejich nově zakoupený člun unesl na moře rychleji, než stačili zvolat „Petrův zdar!“ Tam přežívali jen o balíčku slunečnicových semínek. Spálené, dehydrované a vyčerpané je zachránili až po pěti dnech.

Romantika Michaila Alaverdžana a Naděždy Ačapkiny (35) na vlnách Černého moře vzala rychle za své. A původní plán, že u přístavního města Novorossijsk budou rybařit zhruba půlhodinku, taky. I když se snažili zběsile pádlovat (dokonce natolik, že jedno pádlo během chvíle ztratili) a volat o pomoc, proud je odnášel dál a dál... Ze zoufalství si dokonce sundali kraťasy, kterými mávali nad hlavami a snažili se upoutat pozornost v dáli projíždějících lodí. Marně!


Zásah Krista

Dny na moři ubíhaly a manželé už dost možná začínali ve svých myšlenkách žádat o pomoc Nejvyššího. A Kristus skutečně zasáhl – lépe řečeno kapitán Christos Konstantinidis, který kolem proplouval s 28 tisíc tun vážícím ropným tankerem Kriti Rock a dvou nešťastníků ve žlutém člunu si všiml. „Moře bylo jako jezero, úplně klidné, žádné vlny. Jenže pak začalo foukat a my se vzdalovali od břehu,“ líčila zachránci Ačapkina, jak se do prekérní situace dostali.

Vidiny z hladu

V noci se k sobě tulili zimou, ve dne je spalovalo slunce. Balíček slunečnicových semínek navíc rychle došel, oba začali mít halucinace... Na moři ale nakonec přežili bouřky i vysoké vlny. „Největší byly třetí den, dosahovaly výšky několika metrů, člun se s námi několikrát obrátil, přišli jsme o všechny věci i o druhé pádlo,“ vzpomíná Ruska.Není divu, že tanker, který je po pěti dnech zachránil, vítali oba se slzami v očích.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.