Hrdinský čin policistky: Nakojila cizí miminko! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Hrdinský čin policistky: Nakojila cizí miminko!

Policistka pláč malého miminka nemohla vydržet.
Policistka pláč malého miminka nemohla vydržet. (Foto Facebook)

Nádherný akt něhy a nezištnosti předvedla argentinská policistka Celeste Ayala. Když do buenosaireské nemocnice přinesli podvyživené a špinavé miminko, neváhala ani minutu, vyhrnula košili a hladové dítě nakojila.

V Nemocnici sestry Marie Ludoviky to byl obyčejný den jako každý jiný. Příliš mnoho pacientů a málo lékařů, kteří by se o ně mohli postarat. V tu chvíli na dětskou pohotovost přinesli podvyživeného a umazaného chlapečka, kterého položili stranou, než přijde na řadu. Doktoři si ho nevšímali, protože měli své práce nad hlavu, a nechali miminko v koutě samo plakat.


Mateřský pud

A kdo ví, jak dlouho by v koutě ještě plakalo, kdyby se jeho zoufalý pláč nedonesl k dvojnásobné mámě Celeste Ayale, která byla v nemocnici zrovna na hlídce. Bezprizorního chlapce se hned ujala a požádala doktory o povolení, aby ho mohla nakrmit.

Nezištné gesto

„Viděla jsem, že byl hladový, protože si strkal prstík do pusy, tak jsem ho nakojila,“ vysvětlila svůj hrdinský čin s tím, že prostě nemohla rozdýchat utrpení nebohého miminka. Při kojení ji pak vyfotil její kamarád. „Chtěl bych zveřejnit toto nezištné gesto lásky. Ačkoliv jí doktoři říkali, že je ten kluk špinavý, nezabránilo jí to zachovat se jako dobrá matka a člověk,“ napsal Marcos Heredia ke snímku, který se rychle začal šířit po Facebooku.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.